Skip to content

Miroslav Pelikan: LABIRINT / pročitajte priču!

Miroslav Pelikan: LABIRINT

Krunoslav B., vidno uzbuđen, započeo je svoju prvu radnu večer. Tek su prošla dvadeset i dva sata. Pred njim je dugih osam noćnih sati u malenom uredu u prizemlju, impozantnog nebodera M.O.P.-a, na rubu blistavim svjetlima iskrižana  velegrada.

Svega nekoliko kvadrata površine, bez vanjskih prozora, velika staklena ploha iza njegovog stolca i radnog stola, sa strane mala polica za odlaganje dokumentacije, na stolu se već nalazila prva skupina papira koje je trebao ove noći obraditi.

Krunoslav B. je bio kontrolor četvrte razine. Njegova razina je relativno rijetko pronalazila propuste, no ozbiljnost rada na četvrtoj razini bila je opće poznata. Na to su ga odmah, u prvom razgovoru i upozorili. Četvrta razina je temelj M.O.P.-a.

Neposredno nakon dolaska ispred impozantnog ulaza M.O.P.-a, Krunoslav B. snažno je započeo upijati impresije, veličanstveni hol, svečana tišina. Bio je impresioniran, već i zbog toga što je i on sam bio dio ove atmosfere.

Krunoslav B. od ulaza u M.O.P. , susreo je svega nekoliko ljudi. Sa svima je izmijenio kratke pozdrave. I za tu gestu je dobio preciznu uputu..

Na hodniku u prizemlju nikoga. Ubrzo je pronašao ured kontrolora 3. razine, gospodina. V.B.-a. V.B. mu je u nekoliko rečenica objasnio što je njegov posao te ga odveo do ureda… … …

Pročitajte cijelu priču Miroslava Pelikana – LABIRINT !

Optimized by Optimole