Skip to content

Zvijezda mora – 25. umjetnička kolonija u Neumu

U Neumu je od 28. do 30. lipnja 2024. godine, u prostorima crkve Gospe od Zdravlja, održana jubilarna 25. Umjetnička kolonija pod nazivom “Zvijezda mora”

Tradicionalni je ovo događaj koji u Neum dovodi kulturu i umjetnost sa svih strana Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Naime, Umjetnička kolonija otvorena je 28. lipnja, a završena 30. lipnja 2024. godine. Kroz ova tri dana umjetnici su kroz druženja i izlete stvarali svoja umjetnička djela koja su prezentirati na završnom danu, izložbi Umjetničke kolonije.

U prekrasnoj atmosferi na otvaranju se okupio dio njih, dok ostali pristizali tijekom radnog dijela kolonije. Istaknuli su kako se vesele svi ovom druženju i stvaranju u Neumu te da se ovdje osjećaju kao kod kuće.

Umjetničku koloniju službeno je otvorio don Mladen Šutalo, neumski župnik i ravnatelj JU Muzej i Galerija.

– Nema potrebe naglašavati važnost ove manifestacije, kao i svake druge koja kulturno obogaćuje naše mjesto. Iako se Umjetnička kolonija održava 25 godina, vjerujem da svi koji dođu ovdje se požele ponovno vratiti jer ovdje ostvarujete posebna prijateljstva i nezaobilazna druženja. Svatko od vas umjetnika nosi nešto originalno sa sobom, pa tako ovo mjesto postaje bogatije duhom, maštom, stvaralaštvom. Dio svoga stvaralaštva ostavljate i nama i hvala vam na tome. Neka vam Neum ostane i dalje u ugodnom sjećanju. Želim vam ugodno druženje te blagoslovljeno stvaranje kroz ova tri dana, zaključio je za kraj don Mladen.

Ugodno druženje prve večeri upotpunio je glazbeni dvojac Ema i Ivan, koji su svojim izvedbama ovoj večeri dali poseban ugođaj piše neum.online.

Sudionici jubilarne Umjetničke kolonije dobili su zahvalnice za sudjelovanje. Posljednji dan, u nedjelju 30. rujna likovnjaci su sudjelovali na svetoj misi koju je predslavio don. Mladen Šutalo te svi zajedno prisustvovali na izložbi nastalih radova u dvorištu crkve.

Optimized by Optimole