Skip to content

Skice, gvaš, akrili na papiru, novi ciklus Duška Šibla

Pravi umjetnik nikada ne miruje, njegov se stvaralački hod ne prekida, kontinuirano djeluje u svim uvjetima, u svim situacijama

Miroslav Pelikan

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, akademski slikar Duško Šibl, autor respektabilnog opusa ulja i akrila , raznovrsnih kombiniranih tehnika, čest i uspješan izlagač na mnogobrojnim samostalnim izložbama i ovih dana intenzivno radi na novom ciklusu, skica, u tehnici gvaša, akrila na papiru, 30 x 40 cm

Prva oznaka novoga ciklusa snažan je razbuktali kolor i vrlo ritmični motivi koji neprekidno mijenjaju svoje oblike na manjem formatu njihova određenog svijeta.

Razorna snaga kolora sjedinjena s energetskim nabojem, u vrištećim kombinacijama suživota ili neprijateljstva čak, živi svoj neopisivo kompliciranih život stalne izmjene oblika i boja.

Svi Šiblovi ciklusi, na velikim ili manjim formatima, nose u sebi izniman, prepoznatljivi ritam, raznovrstan, promjenljiv, neobuzdan, rijetko smirujući, eruptivno najčešće raspoložen.

Ponekad mi se čini kako iz tih motiva, iz tih kolora izbijaju glasovi prepuni smijeha, ponekad je to i krik očajnika, u svakom slučaju, glasno je, tišina ne postoji, zabranjena je.

Šibl je realizirao izvrstan ciklus razigranih motiva u čvrstom zagrljaju s bojama koje neumorno plešu.

Skice u gvašu i akrilu Duška Šibla, kao prvi korak u nastanku zamišljenog likovnog djela obećavaju strastveni ples formi i boja, u jakom ritmu gibanja, obećavaju novi nadahnuti opus slika.

Optimized by Optimole