Skip to content

Prikazivanje dokumentarnog filma Obalno šetalište u kinu KIC

Prikazivanje dokumentarnog filma Obalno šetalište redatelja i scenarista Silvia Mirošničenka je u Kulturno Informativnom Centru u Zagrebu (KIC), 24. lipnja 2024. s početkom u 19 sati

Uz prikazivanje filma će se održati razgovor sa redateljem i scenaristom dokumentarnog filma – Silvio Mirošničenko, sa snimateljem dokumentarnog filma Obalno šetalište – Danielom Ruljančićem, dok će voditeljica programa biti filmska redateljica Biljana Čakić–Veselić.

Nakon uspješnih projekcija na prošlogodišnjem Liburnija Film Festivalu 2023. te osvojene Nagrade europskog žirija za najbolji dokumentarni film na SEE Film Festivalu 2023. (u Parizu, Berlinu i Washingtonu), Obalno šetališteredatelja Silvia Mirošničenka u kinima se prikazuje od 11. travnja po čitavoj Hrvatskoj. Producentica filma je Anita Juka iz produkcijske kuće 4Film, koja je također i distributer, a koproducentica je Chiara Toffolo iz talijanske produkcijske kuće Tesla Production.

Radnja ovog opservacijskog dokumentarnog filma mozaično prikazuje svakodnevicu liburnijske zajednice, fokusirajući se na veći broj stanovnika koji su povezani s dvanaest kilometara dugim šetalištem Franza Josefa I, od Voloskog do Lovrana. Među sugovornicima u filmu su reperska skupina Reinkarnacija, slavni kantautori Duško Jeličić Dulei Silvana, fotograf Smiljan Prpić, komunikacijski stručnjak i politički aktivista Domagoj Tramontana, poduzetnik Vjekoslav Martinko, dizajner Albano Vučetićte drugi. Film dokumentira i lokalne izbore za vođenje grada Opatije te brojna događanja duž šetališta.

Obalno šetalište nastaje u koprodukciji Hrvatske i Italije. Scenarij i režiju potpisuje Silvio Mirošničenko, dok su za kameru zaslužni Debora Vrizzi i Daniel Ruljančić. Montažu je radila Doris Dodig, a zvuk su oblikovali Francesco Morosini i Emanuele Amodeo. Glazbu je skladao Pere Ištvančić. Produkciju filma potpisuje Anita Juka iz 4Film, uz koprodukciju Chiara Toffolo iz Tesla Production. Film je podržan od strane Hrvatskog audiovizualnog centra (HAVC), Friuli Venezia Giulia Audiovisual Fund, Creative Europe Media, Grada Rijeke, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Turističke zajednice općine Lovran. 

Pogledajte trailer za dokumentarni film Obalno šetalište:

Optimized by Optimole