Skip to content

POSTANI HRVATSKI VOJNIK: Hrvatska vojska s građanima u Osijeku

Za sve posjetitelje grada Osijeka organizirane su atraktivne pokazne vježbe i prikaz sposobnosti te izložba vojne opreme i naoružanja Hrvatske vojske 

Ministarstvo obrane RH i Hrvatska vojska organizirali zajedničko druženje s pripadnicima Hrvatske vojske

Središnji dio programa obuhvatio je atraktivne pokazne vježbe i prikaz sposobnosti Hrvatske vojske, a događaj je organiziran u cilju promocije vojnog poziva pod geslom “Postani hrvatski vojnik”. Na osječkom nebu s posebnom pozornošću se popratio prelet višenamjenskih borbenih aviona Rafale, kao i helikoptera Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Građani su u razgovoru s pripadnicima Hrvatske vojske mogli saznati sve informacije o vojnom pozivu i mogućnostima ostvarivanja karijere u Hrvatskoj vojsci, uključujući informacije o dragovoljnom vojnom osposobljavanju, vojno studijskim programima, stipendiranju učenika srednjih škola te o svim praktičnim i specifičnim karakteristikama vojnog poziva.

Svoja iskustva u Hrvatskoj vojsci s građanima su podijelili istaknuti pripadnici Hrvatske vojske, pobjednici natjecanja za najspremnijeg pripadnika Hrvatske vojske “Prvi za Hrvatsku”, pripadnici koji su ostvarili zapažene rezultate na međunarodnom natjecanju u SAD-u “Minnesota Best Warrior Competition”, ročnici koji se trenutno nalaze na dragovoljnom služenju vojnog roka, kadeti Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman” i vojni piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. 

Karijera u MORH-u

Vi tražite posao ili karijeru koja je uzbudljiva, zanimljiva, i pruža vam mogućnost rada diljem svijeta. Pitate se je li vojna karijera pravi izbor za Vas? Želite saznati koje su prednosti rada kao civila ili djelatne vojne osobe? Jeste li se ikad pitali koji poslovi i karijere su dostupne u Ministarstvu obrane i Oružanim snagama?

Bez obzira za kakav posao bili zainteresirani, Ministarstvo obrane ima posao za vas. Kao dio obrambenog sustava možete zaraditi konkurentne plaće, možete nastaviti školovanje, naučiti nove vještine, vidjeti svijet i steći iskustvo kao nigdje drugdje!

Realizirala ekipa portala Akademija-Art Zagreb
Foto/Video: Boris Markuš 

Optimized by Optimole