Skip to content

Svijet između stvarnog i nestvarnog Petera Weisza

Svijet između dva svijeta Petera Weisza krik je čovječanstva i on odjekuje već tisućama godina, nesmanjenom žestinom

U impozantnom i složenom opusu suvremenog likovnog umjetnika Petera Weisza, autora snažne međunarodne reputacije, izlagača na brojnim samostalnim izložbama širom svijeta, ističe se ponajprije izuzetno složeni aspekt motivike i razigrani, lepršavi kolor.

Mnogostrukost raznovrsnih motiva pojavljuje se kontinuirano u djelu ovoga nadahnutog i vrijednog slikara, koji i danas marljivo slika  nakon više desetljeća jednako predanog rada.

Motivi su različiti, no sve njih povezuje pripadnost zamišljenom svijetu, svijetu koji egzistira na Weiszovim platnima, u ulju i akrilu ili u crtežu, između stvarnoga i nestvarnoga, između jednolične i jednostavne surovosti i jednake takve tegobne ljepote života i nestvarnosti , s mislima o  savršenom i pravednom svijetu.

Svijet između Petera Weisza očituje se na njegovim brojnim uznemirujućim i turobnim, tužnim slikama, uz poneki odskok prema uzvišenom i lijepom.

Taj svijet između dva svijeta, postoji oduvijek, otkada postoji povijest čovječanstva, povijest čovjeka.

Svaki čovjek tvori svoje izvorne zamišljaje o sebi i drugima, o svijetu i njegovom mjestu u tom svijetu, u svijetu koji je vrlo kompliciran, često nerazumljiv, nejasan, suvišan, arogantan.

Poneku od tih misli čovjek pamti cijeli život i postaju njegova misao vodilja, mjera za razumijevanje ili nerazumijevanje svijeta i njegovih pojavnosti.

Svijet između dva svijeta Petera Weisza krik je čovječanstva i on odjekuje već tisućama godina, nesmanjenom žestinom.

Optimized by Optimole