Skip to content

Figuracija u kompleksnom opusu slikara Ferdinanda Pađena

Pađena su zanimale i sakralne i svjetovne teme i krajobrazi i arhitektura naših gradova, sve one osobitosti koje čine život čovjeka

Slikar Ferdinand Pađen, istaknuto je i cijenjeno ime suvremene hrvatske likovne umjetnosti, autor iznimnog opusa ulja, akvarela, pastela i skulptura, sklon i figuraciji ali i apstrakciji.

Opus figurativnih motiva Ferdinanda Pađen kompleksan je, autor je tretirao brojne teme od Zagreba, preko Dubrovnika i cijele naše obale do gradova u unutrašnjosti, bilježeći njihove osebujnosti na sebi svojstven artistički način.

Slikarstvo Ferdinanda Pađena bogato je bojom, razlistanim kolorizmom, seriozno odabranim fragmentima, realizirano u emotivnom pristupu, u nizu desetljeća aktivne produkcije.

Slikar slika i danas u svom lijepom atelijeru na Trešnjevci, doista prepunom slika u raznim tehnikama iz raznih razdoblja, neumorno nastavljajući obogaćivati vlastiti opus.

Slikarstvo Ferdinanda Pađena pripada klasičnom slikarstvu, izvedeno u ulju na platnu s mnoštvom izazovnih i poticajnih tema zanimljivo je i današnjem gledatelju, uzbudljivo je i u našem vremenu noseći obilježja svoga doba.

Pađena su zanimale i sakralne i svjetovne teme i krajobrazi i arhitektura naših gradova, sve one osobitosti koje čine život čovjeka.

Naravno, unatoč niza desetljeća strastvenog doživljavanja i slikanja slikar Ferdinand Pađen ne pokazuje znakove umora i zasićenosti, on je sada, još radoznaliji i još zaljubljeniji u slikarstvo.

Slikarski opus Ferdinanda Pađena zaokružena je i jedinstvena likovna cjelina, autorsko djelo nadahnutog umjetnika.

Optimized by Optimole