Skip to content

Dinamo se provukao kroz “iglene uši” u Osijeku

Kohorta je u znak prosvjeda zbog duge sudačke nadoknade napustila tribine

Mnoštvo je nogometnih uzbuđenja u posljednje vrijeme na domaćoj sceni, gdje se vodi zanimljiva i neizvjesna utrka za naslov prvaka. Tri su legitimna kandidata: Rijeka, Hajduk i Dinamo, sudeći po trenutnoj prvenstvenoj ljestvici. Modri koji brane titulu imaju za odigrati zaostalu tekmu s Varaždinom. Usprkos kritikama, lanjski i višegodišnji prvaci ponovno su u situaciji da najviše sami o sebi ovise. Sport ne trpi slabašne koji se nisu u stanju suočiti s onim situacijama kada ne ide kako želiš. Stoga, nogometaši Osijeka trebali su se izdići iznad slabijih rezultatskih izdanja, te pokazati kako nisu zaboravili igrati nogomet. Uz agilniji, borbeniji iliti požrtvovni pristup. To su u utakmici uspjeli prikazati, no rezultat je bio samo bodovna podjela, mada su imali do samih završnih sekundi goleme sudačke nadoknade, pobjedu u džepu. Sreća ponekad ne pogladi hrabrijeg, poduzetnog i agilnog takmaca. Lopta je okrugla!

SuperSport HNL, 25. kolo

NK Osijek – GNK Dinamo 1:1

OPUS ARENA, OSIJEK, 3. ožujka 2024. 

Gledatelja: 11.450

Suci: Igor Pajač, Ivan Mihalj, Vedran Đurak, Ante Terzić. VAR: Duje Strukan, Alen Jakšić. Delegat: Ante Podnar.

Strijelci: Domagoj Bukvić 27′, Sandro Kulenović 90+4′ 

Priopćenje – NK Osijek

Potaknuti neugodnim događajem na našem stadionu tijekom utakmice Osijek – Dinamo, odigrane u nedjelju, 3. ožujka 2024. godine, prije svega želimo istaknuti kako smo i mi u NK Osijek ostali neugodno iznenađeni spoznajom da je s dijela istočne tribine otpao jedan komad betona. Sreća je, dakako, da pritom nitko nije ozlijeđen, no naša isprika ide svima koji su na bilo koji način mogli biti ugroženi u takvim okolnostima pa i zbog samog osjećaja nelagode u tim trenucima.

Odmah po saznanju o spomenutom događaju, izvršen je inicijalni pregled istočne tribine te je utvrđeno da je došlo do odvajanja zaštitnog sloja betona, a ti su radovi izvođeni u prvoj fazi izgradnje stadiona Opus Arena, tijekom 2020. godine, kada je radove izvodila tvrtka Eurokamen d.o.o. Uočena su oštećenja na nekonstruktivnom dobetoniranom dijelu, odnosno nisu zamijećena nikakva vidljiva konstruktivna oštećenja same konstrukcije tribine. Istom prilikom je izvršeno ograđivanje toga prostora iz sigurnosnih razloga.

Obavještavamo javnost da će bez odgode biti izveden izvanredni pregled građevine, kako bi se moglo žurno pristupiti odgovarajućoj sanaciji. Napominjemo kako će se istovremeno poduzeti i radnje s ciljem utvrđenja samoga uzroka oštećenja i odgovornosti sudionika u izgradnji stadiona za ista.