Skip to content

Dantes u Rijeci

Wine ViP Event u Rijeci 28. veljače 2024. godine održao je osmo izdanje i 35. svoj ViP event!

Pripremio: Tomislav Radić / Snimke: Wine VIP Event

Nakon ovogodišnjih Wine ViP Evanata u Splitu i Zadru i u Rijeci, okupio je brojne ugledne stručnjake i eno-gastro znalce. Domaćin događaja tradicionalno bio je Grand Hotel Bonavia, uz idejnog začetnika i glavnog organizatora Dantesa Begića te njegove agencije Ricerca Mercato.

Ovaj projekt njeguje tradiciju okupljanja HoReCa sektora i gospodarstvenika usko vezanih za ugostiteljstvo i turizam. Wine Vip Event održava se u pet gradova diljem Hrvatske sa ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Edukativni dio programa otvoren je panelom o kvaliteti enogastronomije Kvarnera i Hrvatske na kojem su gostovali direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, kvarnerski ugostitelj i vlasnik restorana Rivica Dražen Lesica, direktorica Gastronauta Karin Mimica te predstavnik TZ grada Rijeke Marko Mikašinović.

Sručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić govorila o važnosti podizanja izvrsnosti usluge i gostoljubivosti a savjetnica i edukatorica za odnose s klijentima, Svjetlana Ranek Franjul istaknula je moć emocije u ugostiteljstvu i hotelijerstvu.

Sve što treba znati o najkvalitetnijim čašama Zwiesel, pojasnila je Iva Šetina voditeljica ključnih kupaca u Alexander Commercu.

Posebno se istaknula radionica sommeliera za 2023. godinu Kristijana Harjača, koji je podučio kako kušati vino kao profesionalac, dok je pod vodstvom Manuele Plohl. Prof., MA WSET certificirane edukatorice održano vina sjeverne Dalmacije“.

O crnim vinima sa položaja Contarini (Pinot crni i Petit Verdot), govorio je Antonio Degrassi iz istarske vinarije Degrassi.

U Rijeci, predstavlena su i Plovanić vina, Vinska kuća Pavlomir, PZ Vrbnik, destilerija Suza T.B., pivovara Morčić, Buretić Bregi suhomesnate delicije, destilerija Krulčić, slastice i likeri Bakine čarolije, Veleučilište PAR, Červar i Rheos maslinova ulja te brojni drugi.

Partneri projekta su Hrvatska turistička zajednica, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Alexander Commerce, RB Auto Renault i Grand Hotel Bonavia, konoba Rbicia, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede.

Obol ovoj eno-gastro priči, dala je humanitarna nota, a sva će prikupljena sredstva biti donirana za podršku i pomoć radu Lige protiv raka Primorsko-goranske županije.