Skip to content

Godina zmaja Duška Šibla

Najnoviji opus akrila Šibl posvećuje kineskom motivu, godini zmaja, pronalazeći u njegovoj strukturi izraziti koloristički i energetski izazov

Kontinuirano, predano i nadahnuto strastveno slikanje, odlika je suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, akademskog slikara Duška Šibla, autora iznimnog opusa akrila i ulja, osebujne motivike, čestog i uspješnog izlagača na brojnim samostalnim izložbama, umjetnika odanog snažnom, vibrirajućem koloru i snažnoj gesti.

Najnoviji opus akrila Šibl posvećuje kineskom motivu, godini zmaja, pronalazeći u njegovoj strukturi izraziti koloristički i energetski izazov.

Naravno, i ovaj ciklus posjeduje, rekli bi, nemjerljive količine energije koje luta bijesno, opasno i namjerno, željeći razdirati prostor koja je omeđuje, ostavljajući za sobom vrlo vidljive, uzbudljive likovne tragove u praiskonu svijeta, u trenutcima njegova burna rađanja, a možda i posljednjim vremenima onoga što prethodi ovoj buri.

Ušli smo u godinu zmaja, 2024., s nadama i razmišljanjima, u očekivanjima i mislima, no tek iduće godine saznat ćemo kakva je bila ova.

Duško Šibl kreira svijet neprekidnih promjena, doba metamorfoza, gdje ništa nije stalno, oblici se sustavno pretvaraju u neprepoznatljivo u oceanima boja, stalan je samo nezaustavljivi ritam.

Uzbudljiv je izrazito ciklus Duška Šibla, promjenljiv i nestalan, buran i bogat bojama.