Skip to content

Remi na Opus Areni sigurno ide u prilog Dinamu i Rijeci

Osijek i Hajduk (1:1) podijelili su bodove u derbiju 21. kola SuperSport HNL-a

Znani i manje poznati nazočili su srazu Osijeka i Hajduka na Opus Areni. VIP uzvanika bilo je nepreglednog broja, a bome je i prostor odvojenih tzv. sky boxova osječke nogometne krasotice, dobrano bio popunjen. Na tribinama se tražila karta više, a navijački puk spremno brusio glasnice. Naravno da je novinarski korpus bio prekobrojan. Bit će pregršt tekstova o novoizgrađenoj velebnoj Opus areni. To važi i za našu uvaženu kolegicu iz Đakova grada, sada na radu u metropoli za renomiranu novinarsku kuću, koja je ujedno i novi sponzor NK Osijek, a koju smo proveli sportskim kompleksom. I njen je dojam stadiona na Pampasu bio i više nego pohvalan. Kolegijalnost nema cijenu. Osječki gradonačelnik i kolega mu iz Splita sa zamjenikom skupno su pratili razvoj situacije na terenu. Na koncu podijeljenog rezultatskog dojma i prikazane nogometne igre. Nije to bila tekma za dugo pamćenje. Veseli nastavak odlične posjećenost gdje smo vidjeli zadovoljne obitelji. Mali i veliki navijački korpus uz podršku senatora s tribine zračio je optimizmom, navijačkim nadanjem te vjerom u bolje nogometno sutra. Opus arena i nogometni kamp pokriveni su s čak 149 kamera visoke rezolucije, od koji su 44 na samome stadionu. Navijači sjede na protuvandalskim stolcima. Sigurnost je na visokom nivou. A dolaze li s novim stadionom i trofeji? U svakom slučaju bila je to zanimljiva Osječka nogometna večer. 

Zoran Zekić i Mislav Karoglan udijelili su epitete jedino defenzivnom blok

Pomalo čudna utakmica za derbi, očekivao sam malo više energije posebno s naše strane. Hajduk se isto postavio na pomalo čudan način, ispalo je to i s jedne i s druge strane dosta bojažljivo. Doduše, defenzivno je manje-više to uglavnom bilo u redu, međutim, prema naprijed je izgledalo dosta skromnije. Nedostajalo je priključka i protočnosti, bilo je toliko neforsiranih pasova na svega nekoliko metara i onda utakmica ode u neku nervozu i stalno se iznova lovi ritam, rekao je osječki kormilar.

Ovako je susret vidio trener Bijelih Mislav Karoglan: Naravno da nisam zadovoljan. U prvom poluvremenu smo kontrolirali utakmicu, nismo puno stvorili osim šanse Moufija i situacije kad je Nikola mogao pucati sa šest-sedam metara. U drugom poluvremenu smo napravili previše grešaka i rezultat je realan – kazao je trener Bijelih.