Skip to content

Otvorenje Samostalne izložbe Gorana Kujundžića

Najavljujemo otvorenje nove izložbe u Galeriji Kulturnog centra Osijek: samostalnu izložbu hrvatskog likovnog umjetnika i grafičara Gorana Kujundžića pod nazivom “Polifonija struktura”

GORAN KUJUNDŽIĆ IZLAŽE U GALERIJI KULTURNOG CENTRA!

U Galeriji Kulturnog centra u petak, 02. veljače s početkom u 19.00 sati otvara se izložba grafičkog umjetnika Gorana Kujundžića pod nazivom: „Polifonija struktura“. Izložba u organizaciji Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istok, u Kulturnom centru ostaje otvorena do 17. veljače, uz slobodan ulaz. Goran Kujundžić istaknuti je hrvatski likovni umjetnik. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer grafika, u klasi prof. Miroslava Šuteja, a na istom Fakultetu je i doktorirao 2014. godine. Izlagao je na samostalnim (Osijek, Zagreb, Vukovar, Vinkovci, Grožnjan, Knin, Sarajevo, Pečuh, Široki Brijeg) i brojnim skupnim izložbama. Crtež na papiru osnovni je likovni medij u kojem radi.

Opus Gorana Kujundžića je godinama usmjeren na oblikovne forme ornamenta. U svom radu proučava strukture oblikovanja ornamenta, te slijedi neka od načela formiranja ornamentalnih površina. Mnogi njegovi radovi se baziraju na tradicionalnim ornamentima iz etnografske zbirke Muzeja Slavonije u Osijeku. U opisu izložbe kustos Igor Loinjak naglasio je: „U analizi djela Gorana Kujundžića kontinuirano se ističe njegovo gotovo opsesivno oslanjanje na fenomen ornamenta iz kojega umjetnik tka široku paletu uzoraka kojima gradi guste i vizualno snažne strukture oslobađajući ih bilo kakvoga značenja. I doista, sukus Kujundžićeva dosadašnjeg opusa nedvojbeno nam to potvrđuje. Na putu koji je ovaj umjetnik odabrao, nema mnogo suputnika u okviru hrvatske likovne scene te ga možemo promatrati kao relativno izoliranu figuru čija je poetika dosljedno prenošena kroz sve segmente njegove umjetnosti.“

Galerijski prostor Kulturnog centra, počevši od izložbe u petak, obuhvaćat će foaje, kao i dio 1. kata, tako da će se umjetnost u svim svojim oblicima i manifestacijama nastaniti i zauzeti još veći prostor KC-a. Sve do kraja godine očekuju nas izložbe renomiranih domaćih i stranih umjetnika, umjetničke suradnje i radionice, a za svaku od izložbi, uvode se i dva termina besplatnih vođenih izložbi kako bi se zainteresiranim posjetiteljima dodatno približila svaka od njih. Radno vrijeme Galerije Kulturnog centra je od ponedjeljka do subote 10-20 sati. Ulaz na ovu, kao i na sve izložbe bit će slobodan.