Skip to content

Koncert opernog trija Triole iz Splita u Kulturnom centru Osijek

Operni trio TRIOLE iz Splita, pobjednici 11. Međunarodnog pjevačkog natjecanja Lav Mirski održanog u svibnju u Osijeku, održat će koncert u srijedu, 31. siječnja s početkom u 20 sati u Kulturnom centru Osijek. Ulaz je slobodan

Sopranistice Mia Gazdović i Rahela Ujević te mezzosopranistica Dora Jana Klarić čine operni trio TRIOLE osnovan u Splitu 2022. godine. Nastao kao samostalni studentski projekt studentica solo pjevanja pod vodstvom svojih profesora-mentora, u kratko vrijeme dobri glasovi daleko se pročulo te su Triole održale preko dvadeset nastupa diljem Hrvatske i osvojile brojne važne Nagrade na pjevačkim natjecanjima: prvu nagradu s maksimalnim brojem bodova u svojoj kategoriji na međunarodnom natjecanju Stojan Stojanov Gančev u Zagrebu, dvije prve nagrade ( u kategoriji operni komorni sastav te kategoriji komorni sastavi-lied) na međunarodnom natjecanju „Lav Mirski“ u Osijeku, kao i posebnu nagradu Kulturnog centra- koncert koji ćemo slušati zadnji dan siječnja u Osijeku.

Međunarodno pjevačko natjecanje Lav Mirski utemeljeno je u Osijeku 2013. godine s ciljem promoviranja mladih pjevača na putu njihovog profesionalnog formiranja. Natjecanje Lav Mirski jedino je natjecanje ovog tipa u istočnom dijelu Republike Hrvatske, njegov stručni ocjenjivački žiri čine renomirani pjevači, vokalni pedagozi i dirigenti međunarodnog ugleda, a od svog osnutka generira pjevačku izvrsnost i predstavlja bogatstvo i raznovrsnost vokalne umjetnosti i talenata koji pristižu iz svih zemalja svijeta – u Osijek. Od Bacha i Händela preko opernih arija iz Mozartove Čarobne frule, Bellinijeve Norme, Bizetove Carmen do obrada tradicionalnih napjeva, u srijedu, 31. siječnja u 20.00 sati u Kulturnom centru Osijek uživajte u izvedbi splitskih TrioLa u klavirskoj pratnji Darijana Ivezića. Ulaz na koncert je SLOBODAN.

Operni Trio Triole (1)