Skip to content

Novija arheološka istraživanja paleolitika Istre

U petak, 2. veljače 2024. godine, s početkom u 19 sati u Galeriji AMZ, Pavla Hatza 6, održat će se otvorenje izložbe “Novija arheološka istraživanja paleolitika Istre: Projekt Prehistria”. Izložba ostaje otvorena do 14. veljače 2024. godine a ulaz je besplatan.

Izložba NOVIJA ARHEOLOŠKA ISTRAŽIVANJA PALEOLITIKA ISTRE: PROJEKT PREHISTRIA prikazuje rezultate projekta Hrvatske zaklade za znanost pod nazivom Prapovijesni lovci i sakupljači u Istri i obližnjim regijama: obrasci života tijekom kasnog pleistocena. Cilj izložbe je upoznati javnost s bogatom arheološkom baštinom najranijih stanovnika Istre i na svima razumljiv način prikazati različite vrste, kao i rezultate, suvremenih znanstvenih analiza putem kojih dolazimo do novih spoznaja o životu lovaca-sakupljača starijeg kamenog doba.

Novija Arheološka Istraživanja Paleolitika Istre

Autori izložbe su Ivor Janković i Lia Vidas sa Instituta za antropologiju u Zagrebu, a na izložbi surađuju i mnogi znanstvenici iz Hrvatske (Barbara Cvitkušić, Mario Novak, Siniša Radović, Nikola Vukosavljević, Darko Komšo, Sanjin Mihelić) i svijeta (James C.M. Ahern i Rory Becker, SAD, Zlatko Perhoč, Njemačka, Stefano Benazzi, Marco Peresani, Federica Fontana i Emanuela Cristiani, Italija,  te Ron Pinhasi, Austrija).

Organizatori izložbe su Institut za antropologiju i Arheološki muzej u Zagrebu.

Izložba
Novija arheološka istraživanja paleolitika Istre: Projekt Prehistria
2. – 14. veljače 2024.
Galerija AMZ, Pavla Hatza 6