Skip to content

Neuništivi motiv radosti u opusu Petera Weisza

Te vrckave kapi iz oceana ljubavi šire radost na mnogim njegovim slikama, vedrinom i voljom, svjetlom i vjerom

Suvremeni likovni umjetnik, jakog međunarodnog ugleda, slikar Peter Weisz, autor respektabilnog opusa, čest izlagač u brojnim svjetskim galerijama, tretirao je u svome predanom i izrazito inspirirajućem radu niz motiva i tema, ok kojih su neke bile njegov stalni pratitelj a druge tek povremeno ili rijetko.

Jedan od onih motiva koji se sustavno pojavljuje na njegovim dramatičnim slikama jest i motiv radosti, radosni osjećaj,  neuništivo čuvstvo koje vječno živi i traje na njegovim slikama i zamršenim, često veoma složenim kompozicijama.

Taj jedinstveni osjećaj radosti koji izvire poput nježnog izvora, izrastajući često u silovitu i nezaustavljivu rijeku, u svakom čovjeku budi nadu u sretnije i svjetlije sutra, u jasno osjećanje potpune slobode.

Sve teče prema nevidljivom ali najvećem oceanu ljubavi i sve utječe u njega, sve naše misli, prevaziđeni i preskočeni tamni dijelovi, pobijeđeni i ostavljen daleko iza nas mrak, sama ljubav, čista ljubav.

Te vrckave kapi iz oceana ljubavi šire radost na mnogim njegovim slikama, vedrinom i voljom, svjetlom i vjerom i mi gledatelji, prepoznajemo je u osmijehu, u gesti, u ponašanju, u skrivenim mislima.

Sjajan ciklus prepun utjehe i kristalno jasnog zadovoljstva izrasta iz niza kompozicija Petera Weisza šireći se nespurano u prostor. Hvala mu.

See also  "Susreti" - izložba likovnih odjela Ogranaka Matice hrvatske u Samoboru, Sv. Nedjelji, Zaprešiću i Delnicama