Skip to content

Festival starogradske pjesme Zvuci Panonije 2023

Zvuci Panonije revijalna su priredba na kojoj se izvode nove skladbe u duhu slavonske stare gradske pjesme na stihove poznatih hrvatskih književnika

Priredio: Boris Markuš

Ove će se godine festival održati 10. prosinca 2023. godine u 19 sati u atriju Arheološkog muzeja Osijek u organizaciji Hrvatskog tamburaškog saveza u Osijeku, a donose retrospektivu melodija izvedenih prijašnjih godina.

U programu će sudjelovati vrhunski interpreti slavonske starogradske pjesme: Blanka Došen, Danijela Pintarić, Vlatka Kopić Tena, Željko Lončarić Žec, Predrag Stojić i Zoran Kuna uz pratnju ponajboljih mladih glazbenika na tamburi, a oni su članovi Tamburaške škole Batorek, STD-a „Pajo Kolarić“, Glazbene škole Franje Kuhača te Golden Strings Orchestra ujedinjeni u Revijalni tamburaški orkestar Hrvatskog tamburaškog saveza pod vodstvom dirigenta Marka Sesara.

Više informacija na poveznici: http://htso.hr/2023/11/22/festival-starogradske-pjesme-zvuci-panonije-2023/

Plakat Festival Starogradske Pjesme Zvuci Panonije 2023

Prvi Zvuci održani su sada već davne 1972. godine, a ovogodišnjom će se izvedbom obilježiti više od pola stoljeća od prvoga izdanja festivala. Do danas je održan dvanaest puta, a predstavljeno je 176 novih popijevki, od kojih je većina posvećena upravo gradu Osijeku.

Ulaz je za sve zainteresirane slobodan, a detaljnije informacije o programu dostupne su i na Facebooku i Instagramu.

Hrvatski tamburaški savez