Skip to content

Centri zajednice šire se do Sesveta

Predstavljanje projekta Centri zajednice održat će se u četvrtak, 30. studenog, od 17 do 19h u prostorijama Vijeća Gradske četvrti Sesvete (Trg Dragutina Domjanića 4, Sesvete)

Marina Kelava

Tri zagrebačke organizacije koje provode projekt, K-Zona, Vestigium i Zajednički put, pozivaju na sudjelovanje članove vijeća gradskih četvrti i mjesnih odbora, udruge i građanske inicijative zainteresirane za rad u zajednici kroz korištenje prostora mjesnih odbora.

Na događanju će se predstaviti programi za građane koje provode:

– Zaklada Zajednički putCentar za osobe starije životne dobi (na Jarunu i u Donjem Gradu),

– Udruga K-ZonaŠesnaestica- centar za mlade s naglaskom na LGBT programe (na Trešnjevci Sjever)

– Udruga Vestigiumcentar za društveno kulturne programe građana (Vrbani i Brezovica)

– MO Trnjanska Savica – primjer dobre prakse na Savici

Jedan od ciljeva projekta je okupiti različite aktere u mrežu kojom će se poticati aktivno građanstvo olakšavanjem organizacije programa u zajednici.

“Na ovom događanju nadamo se spojiti predstavnike mjesnih odbora, ali i udruga i građanskih inicijativa, te potaknuti prostore koji većinu vremena stoje prazni, a namijenjeni su za korištenje građanima – da postanu centri zajednice“, ističe Irena Borovina iz udruge Vestigium.

Bit će predstavljena i brošura “Preporuke za upravljanje centrima” koju je izradio projektni tim projekta Centri zajednice kako bi olakšao svima koji su entuzijastični oko pokretanja programa u svojoj zajednici, da svoju inspiraciju uspješno i provedu.

Prijave za sudjelovanje su obavezne putem linka: https://forms.gle/yZeyZURLR82Z5KvVA

See also  Dogodovštine iz zagrebačkih tramvaja uživo na Facebooku