Skip to content

Osijek slavodobitno kroz Split, Gorica prvi puta u HNL-u pobijedila Dinamo

Rijeka upisala kiks kod Istre u derbiju Della Učka

Boris Markuš

Glasni zvižduci nezadovoljne Torcide, a moglo se i čuti s tribina: ”Leko, odlazi!”

Osijek je teško oštećen u Splitu, tako zbori sudački ekspert i ‘Oko sokolovo’ Mario Strahonja. Tko smo mi da mu proturječimo, dok opaske na prezentaciju ljudi u crnom, postaju nakon svakog kola HNL-a konstantna priča. Nije baš da navijačka populacija i klupske vrhuške prigovaraju bez ikakve osnove, dočim Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza u redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica počesto ima dijametralno suprotna razmišljanja. Ne razumijemo ili pak shvaćamo njihovu poziciju, ali se ne slažemo s pristupom. Nešto ili nekog valja mijenjati!? Da bi nešto ostvario u životu, moraš uložiti neki trud. No, nekima i dalje nije jasno.

Dinamo je bezidejan, a navijači su nezadovoljni

Navijači modrih nakon šokantnog poraza od Gorice izrazili su nezadovoljstvo na društvenim mrežama i sve jače zazivaju odlazak Dinamova trenera Sergeja Jakirovića. I dok nogometni stratezi pričaju o kolektivu, nogometne momčadi najčešće ovise o individualnoj kvaliteti. Nisu Livaja kao niti Petković nogometni svemirci, no za našu ligu su neprikoslovljeni vladari, brzi vlak ili spejs šatl. Kada oni ne igraju ili su u manjem opsegu uključeni u proces stvaranja rezultata, priča izgleda kao jelo bez začina. No, to više govori o klupskoj politici, nego trenerskom kvalitetu. Oko ključnog pitanja vlada velika podjela; Je li Dario Šimić jedini krivac za loše transfere i loše rezultate?  

Derby della Učka završio bez pobjednika, utakmica između Varaždina i Lokomotive na stadionu Varteksa završila bez golova

Utakmica koja je privukla najmanje gledatelja na jednu utakmicu HNL-a ove sezone, bio je sraz Rudeša i Slaven Belupa. 154 duša drukalo je s tribina Kranjčevićeve. Rudeš i Slaven odigrali su bez pogodaka. Varaždin i Lokomotiva odigrali su tekmu s mnoštvom prilika, no na koncu bila je to utakmica bez postignutog zgoditka. 

See also  Utah se pobjedom približila Lakersima
mala retrospektiva