Skip to content

Navijači Osijeka razočarano nakon boda s Varaždinom

“Uprava odlazi” i “Kule odlazi” odjekivalo je Opus arenom

Boris Markuš

Nogomet je takav sport, niti najbolje europske momčadi ne prolaze kroz sezonu bez padova. Ovih se dana ili tjedana nitko ne može ugodno osjećati lamentirajući o stanju i situaciji u i oko Kluba. Klupska uprava i trener Tomas na žestokoj su navijačkoj i medijskoj tapeti prozivki za klupsko stanje. Rekli bi, ništa novo i ništa epohalno. Na novom stadionu, na Pampasu, na Opus Areni, dobre akustike, svaka izgovorena riječ dobro odzvanja. Teško se može nešto sakriti iliti olako zatomiti glas navijačkog puka.

BORIS MARKUŠ - Činjenično. nije lako biti navijač NK Osijek
BORIS MARKUŠ – Činjenično. nije lako biti navijač NK Osijeka

Opravdanja su izlišna kada nema dostatne želje, htijenja i agresivnosti prema pobjedi uz svakodnevne razne priče i natpise oko stanja NK Osijek. Strpljenja je sve manje dočim su klupske odluke sve više podložne raznoraznim propitivanjima, kako struke tako i laika. Navijači su reagirali sa skepsom. ali i gromoglasnim aplauzom nagradili trud negdašnjeg veznjaka Osijeka Marina Pilja, (po)najboljeg nogometaša u redovima varaždinskog prvoligaša nakon raskida ugovora s Olimpijom iz Ljubljane. Domaća struka se olako riješila nogometaša takvog kalibra, a najslabija karika trenutno je vezni red. Iz kluba izviruje u zadnje vrijeme mnogo toga, previše toga da bi bilo slučajno.

Je li stvorena igračka simbioza, ili združenost navijačkog puka s novim stadionom, možebitno (ne)bitno za priču, ali … 

Činjenično. nije lako biti navijač NK Osijek. Novi stadion, novi doživljaj, nove emocije! Proteklo je premalo vremena nakon preseljenja iz Gradskog vrta na Opus arenu, da bi čovjek donio nekakav kvalitetan zaključak. No, vrijeme uhodavanja je iza nas, te Uprava osim što združeno puše u isti rog, floskule “odani klupski vojnik”, treba shvatiti da nije sve u ušminkanom stadionu, već se nešto pita i navijače, koji za sada pokazuju palac dolje za klupski nogometni prezent. Maštalo se o nekoj grupnoj fazi europskih natjecanja, borbi za titulu prvaka ili osvajanja SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa. Europa je iza nas, borba za titulu čini se sve udaljenijom, a u nadolazećoj tekmi u Kutjevu u 1/16 Finala Hrvatskog nogometnog kupa – traži se da igrači stave “glave na kup“,  točnije da traže prolaz, pod svaku cijenu, a zatome zabrinutost i nervozu. Ne treba nam kult ega u kojem se destruira svaka mogućnost kolektiviteta.