Skip to content

Made in Bosnia – stand up comedy show Hazima Mujčinovića i Filipa Andronika

Stand up comedy Made in Bosnia ponovo na turneji u Hrvatskoj

Boris Markuš

Stand up komičari Hazim Mujčinović i Filip Andronik, koji nastupaju u sklopu showa „Stand up comedy Made in Bosnia“, ponovno su tu! Nakon što se raspao cijeli svijet u protekle tri godine, a s njima i ovaj komičarski duo, vrijeme je da se krenemo vraćati u normalu unatrag – prvo od sastavljanja Hazima i Filipa, onda vraćanjem cijena goriva na stare, ponovno povećanje pakovanja keksa i tako redom svega što je propalo unatrag koliko nas nije bilo!

Ponedjeljak 25.09.2023. u 20 h
Bosanci dolaze u Hrvatsku!
Ovaj put bez mješalica za beton.

A za slučaj da mislite da svijet nepovratno ide u propast, nema veze, idemo u propast zajedno.

Njihov show je svojevremeno okarakteriziran kao najpopularniji cjelovečernji stand up show Bosanaca o Bosancima, više stotina puta je izvođen u klubovima u domovini i u zemljama regije te inostranstva. Nema gdje nisu nastupali, koje fore izvaljivali i ako vam je neko pričao da je bio na super smiješnom nastupu, velike su šanse da je bio upravo na “Stand up comedy in Bosnia”. A ako ste vi razmišljali “kako to da ovi ostali nastupi nisu smiješni kao taj o kojem su mi govorili” – e, to je zato što niste gledali i slušali Hazima i Filipa.

Ako vas je oduvijek vas zanimalo da li Bosanci mogu napisati “Ne parkiraj” na vrata garaže a da im sva slova stanu, ili pak zašto u avionima skaču sa sjedišta pri slijetanju kao da se voze autobusom pa ne žele da im promakne stanica, onda je ovaj show prava stvar za vas.