Skip to content

Otvorenje izložbe Roberta Šimraka

U suorganizaciji Gradskog muzeja Varaždin i galerije Zlati ajngel a u sklopu programa Srijeda u muzeju, 27. rujna u 19 sati održat će se otvorenje izložbe ROBERTA ŠIMRAKA

U Izložbenom salonu palače Sermage i Ajngelu bit će postavljeni radovi iz tri autorske cjeline: tek nastali crteži pod zajedničkim nazivom ANATOMIJA ŽIVOTA te dvije putopisne grafičke mape – JAIPUR i SHADOWS FROM BUENOS AIRES.

Robert Šimrak je rođen u Zagebu 1967. godine. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1992. na Grafičkom odsjeku u klasi prof. Ante Kuduza. Doktorirao je 2018. temeljem umjetničkih dostignuća. Bio je predsjednik Hrvatskog društva likovnih umjetnika u razdoblju od 2001. do 2003. godine.
Godine 1995. počinje raditi na Akademiji likovnih umjetnosti (crtanje, crtanje akta i slikanje), a danas je profesor na Grafičkom odsjeku ALU. Na Akademiji je obavljao funkcije prodekana za studente i nastavu te prodekana za međunarodnu i međusveučilišnu suradnju. Od 1989. do sada imao je više od pedeset samostalnih izložbi i više od tri stotine skupnih izložbi. Višestruko je nagrađivan, dobio je nekoliko nagrada za doprinos slikarstvu, grafici i društvenom radu. Njegovi su radovi dio značajnih privatnih i nacionalnih zbirki.

Izložba ostaje otvorena do 22. listopada 2023. godine.