Skip to content

Koncert u spomen Ekatarini Velikoj u zagrebačkom klubu Metropolis, 20.10.2023.!

Legendarni Zvuk Ekatarine Velike: Koncert grupe „Krug“ Ponovno u Zagrebu!

Krug – EKV u spomen kultnoj Ekatarini Velikoj u zagrebački klub Metropolis!

Taj zvuk nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug EKV.

Koliko su sve generacije i dalje oduševljene njihovim hitovima potvrđuju i danas rasprodani koncerti širom regije.

Krug EKV je već osvojio srca zagrebačke publike i dobro je poznat po svojoj odličnoj izvedbi bezvremenskih klasika Ekatarine Velike.

Krug je nastao u proljeće 2006.godine. Osnovan je kao fuzija glazbenika, članova originalne postave Ekatarine Velika sa grupom ljudi koji su više od dva desetljeća na beogradskoj glazbenoj sceni.

Ekatarina Velika ostavila je snažan I neizbrisiv trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima je bila uzor u stvaranju. Ovaj koncert je u znak sjećanja na ovaj kultni bend i njegove članove koji su nas prerano napustili.

Motiv „Kruga“ je da daju doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana i Margitu, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, žele pružiti mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na njihovom koncertu.

Bend o koncertu: „Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini, prijateljima i publikom podelimo našu fascinaciju sa svim tim ljudima i njihovim idejama.“

Glazbenici u „Krugu“ su:

Marko Milivojević – bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u, koji je u EKV došao 1991. godine i svirao na albumima „Dum dum“ i „Neko nas posmatra“, kao i na live albumu „Kao u snu“.

Dragiša Uskoković Ćima – bas, koji je svirao na albumima „Neko nas posmatra“ i „Kao u snu“ te na velikom broju živih svirki u to vrijeme

Dejan Tomović Tomke – klavijature, surađivao sa mnogobrojnim istaknutim glazbenicima i bio član kultnih beogradskih rok grupa.

Nemanja Dašić – vokal i gitara, bivši član beogradskih Vampira.

Ljubav prema glazbi, umjetnosti i posebice poštovanje prema jednom od najvećih rokenrol bendova ovih prostora, koji ih je inspirirao u raznim fazama života, spojili su ove glazbenike u vrhunski tribute bend. Motiv im je davanje doprinosa u očuvanju sjećanja na Ekatarinu Veliku – Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mladim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo (a i starijim generacijama da obnove sjećanja), da dio tog duha osjete na koncertu!.

See also  LiVaDa i Valerija Nikolovska u novom izdanju Moonlight Session-a

Ne propustite ovo jedinstveno iskustvo, nešto najbliže što se danas može čuti od ovog legendarnog benda koji je obilježio jednu epohu i zapjevajte bezvremenske pjesme Ekatarine Velike u istinskoj energiji kakvu donosi EKV Krug!!

Ulaznice za ovaj koncert nabavite u:
u klubu Metropolis (šank, svakim danom 11:00h – 01:00h)
i sustavu Entrio.hr.
od 16.08.2023. po cijeni od 12 eura
te na ulazu u klub 20.10.2023. po cijeni od 15eura.
Više ( info. & karte) : 091 / 440 – 0302, Metropolis Club

Roko Stanić