Skip to content

Miroslav Pelikan: OTTO / pročitajte priču o životu slikara!

Miroslav Pelikan:  OTTO  priča o životu slikara

Otto

Ivan Ferin, zvani Otto, dugo je živio, u reklo bi se, ravnomjerno raspoređenim etapama niza decenija svoga života, mijenjajući mjesta rada i življenja diljem države, najprije educirajući mlade generacije u različitim školama, da bi se na kraju radnog vijeka ipak domogao mjesta profesora na Akademiji likovnih umjetnosti u glavnom gradu. Čim je diplomirao na Visokoj umjetničkoj školi, oženio se s Marijom, prvom i jedinom ljubavi, kako je često, ne baš pjesnički izricao.

Njihova bračna zajednica u cijelosti se uklapala u građanske sredine, nisu privlačili bilo kakvu pozornost svojim ponašanjem, više nečujni no čujni, odgajali su svoju jedinu kćer Marinu, te se svakih nekoliko godina selili u nešto veći provincijski grad.

Otto je uz svakodnevne obaveze u školi, redovito, gotovo polovicu dana, provodio u iznajmljenim prostorima, koji su mu, iako često skučeni i nepodesni, ipak korisno poslužili kao atelijeri, u kojima je grčevito, ali i nesputano, mukotrpni radio na formiranju vlastitog likovnog rukopisa… …

Pročitajte cijelu priču!

Miroslav Pelikan O T T O

Miroslav Pelikan - OTTO