Skip to content

Novi ciklus tekućih ulja Mladena Žunjića

Žestok, seriozni ciklus velikih formata nadahnutog slikara Mladena Žunjića, neumornog likovnog tragača

Miroslav Pelikan

Novi ciklus tekućih ulja na platnu, uobičajenog formata, 100 x 100 cm, suvremenog hrvatskog likovnog umjetnika, Mladena Žunjića, donosi novo, dodatno oslobađanje kolora, izrazite jačine

Motivi se baziraju na laganim promjenama oblika, prelijevanja jedne boju u drugu ili pak granično dodirivanje klizećih nakupina.

Pomišljam kako slikar vrlo strastveno portretira kaos, nestanak jednoga i tvorbu drugoga u istim trenutcima u nezaustavljivim i neodgodivim procesima.

Susret, sudar boja ne može se izbjeći, nikako se ne može kontrolirati, sve je prepušteno slučajnosti jer slučajnost je jedina mjera u ovom čudesnom, prevrtljivom svijetu eruptivnih tragova raznolikih, suprotstavljenih boja.

Narogušene, nasrtljive boje komešaju se na platnu, u neprestanom gibanju, u težnji ispunjavanja svrhe vlastita postojanja, ne stati, postati drugo, različito.

Promatrajući novi ciklus tekućih akrila, zatičem se u razmišljanju, čini mi se, kao da se mlazovi, plohe, mrlje i dalje kreću, slijedeći skrivene nagone, u pokušaju da dostignu nevidljive udaljenosti.

Žestok, seriozni ciklus velikih formata nadahnutog slikara Mladena Žunjića, neumornog likovnog tragača.

Optimized by Optimole