Skip to content

ZVIJEZDA MORA svečano otvorena u Neumu / FOTO, VIDEO

24. Umjetnička kolonija “Zvijezda mora” svečano otvorena u Neumu srpnja 2023. godine u večernjim satima

Tradicionalni događaj svake godine u Neumu okupi brojna likovna umjetnička imena, a iza sebe ostavi kvalitetna umjetnička djela.

Ovogodišnju umjetničku koloniju otvorila je predsjednica O. V. Neum Daniela Matić koja je u svom obraćanju naglasila kulturno uzdizanje Neuma i cjelokupnog Neumskog ljeta. Nakon nje, prisutnima se obratio don Mladen Šutalo, neumski župnik i ravnatelj Muzeja i galerije Neum. Don Mladen je zahvalio svima koji na bilo koji način sudjeluju u organizaciji umjetničke kolonije, a posebno umjetnicima na dolasku i predanom radu u nadolazećim danima u Neumu.

Večer su glazbenim notama upotpunili akustični duo Ema i Ivan. Program otvorenja umjetničke kolonije vodila je Janja Konjevod.

Likovni umjetnici će kroz dva dana stvarati svoja djela u dvorištu crkve Gospe od Zdravlja, a ista će prezentirati posjetiteljima na završnoj večeri umjetničke kolonije, odnosno u nedjelju nakon svete Mise u župnom dvorištu. Umjetnici će posjetiti Radimlju i Daorson te se upoznati s bogatom povijesti ovih krajeva Hercegovine. Neum.online 

Pogledajte galeriju fotografija snimljenih tijekom otvaranja Zvijezde mora te sutradan u Neumu:

See also  Radinica fašničkih maski s motivima prirode