Skip to content

“Otkrivanje tendencija” Mladena Žunjića

Opus Mladena Žunjića u aktualnoj hrvatskoj umjetnosti, svakako ima zasebno, izdvojeno mjesto i po nadahnutosti autora ali i po brojnosti ciklusa na velikom formatu

Miroslav Pelikan

Suvremeni hrvatski likovni umjetnik, slikar Mladen Žunjić predstavlja se od 06.07. do 10.09. 2023., velikom ljetnom izložbom u Galerija kvART  – u izvanrednom izlagačkom prostoru veličine cca od 200 metara četvornih, voditeljica galerije, organizatorica izložbe i promotorica je Martina Slovjak, na 1. katu Trgovačkog centra Westgate City (Westgate Shopping Center) zapadni dio grada Zagreba. Nije nevažno napomenuti kako je riječ o najvećem hrvatskom trgovačkom centru.

Riječ je izboru djela Mladena Žunjića nastalih u proteklu godinu dana. Za izložbu su odabrani veliki formati 150 x 100 cm, 100 x 100 cm, ulja i akrili na platnu.

I ovom prigodom autor se predstavlja žestokim kolorizmom, snažnim i nezaustavljivim tokovima energije, koji ponekad ostavljaju dojam kako se kreću kroz sve slike istodobno.

Žunjićevo slikarstvo temelji se na slobodi geste i kreiranju nefigurativnog paralelnog svijeta, složenog i promjenljivog, nestalnog.

Njegove slike vibriraju, doista žive svoje specifične živote u čudesnom kolopletu formi i boja.

Slikar Mladen Žunjić realizirao je do ove izložbe impresivni opus, sačinjen od niza akrila i ulja najvećim dijelom s apstraktnim motivima i eruptivnim nanosima boja, koje ostavljaju vidljiv, trajan trag o vlastitom postojanju, izveden na velikim formatima platna.

Osobitost slikarskog opusa Mladena Žunjića jest i izniman vitalitet koji naprosto izvire iz slika, iz njihove dubine.

Opus Mladena Žunjića u aktualnoj hrvatskoj umjetnosti, svakako ima zasebno, izdvojeno mjesto i po nadahnutosti autora ali i po brojnosti ciklusa na velikom formatu. 


See also  Izložba Thomasa Rentmeistera: Considering The Matter