Skip to content

Panonski festival knjige u Osijeku

Panonski festival knjige kulturni je događaj posvećen književnosti, kulturi i povijesti panonske regije te njezinim velikanima

Venina Markuš

Radi se o jedinstvenom spoju sajma i festivala knjige koji predstavlja mjesto susreta s dobrom i kvalitetnom knjigom kao i njenim autorima. Mjesto je to susreta ne samo za Osječane, već i za njihove goste iz regije pa i šire.

U sklopu Festivala publika će moći uživati u predstavljanjima novih naslova, kao i u razgovorima s novim, ali i već etabliranim književnim zvijezdama Panonije. Djeca i mladi imat će prilike sudjelovati u raznim radionicama prilagođenim njihovim uzrastima.

Osim bogatog programa, posjetitelji će imati priliku kupovati knjige po izuzetno atraktivnim sajamskim cijenama koje se spuštaju čak i do 70%.

Dobrodošli na prvi Panonski festival knjige!

Grad Osijek domaćin je Festivala koji se ove godine održava od 24. do 28. svibnja s krajnjim ciljem poticanja čitanja kod svih dobnih skupina, a osobito djece i mladih. Slavonska je metropola u nebrojenim situacijama pokazala kako je kulturni život grada od posebne važnosti za cijelu zajednicu. Raduje stoga, kako Osječanke i Osječane, goste grada, cijelu regiju ali i organizatore, da je Panonski festival knjige (PFK) spreman na 1900 četvornih metara sportske dvorane Gradski vrt, posjetiteljima ponuditi preko 40 izlagača, brojne književne novitete, promocije knjiga, susrete s autoricama i autorima, dječje programe i radionice. Ukupno je osmišljeno više od 50 atraktivnih programa. Organizator, Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, poziva širu javnost da uživa u ponudi Festivala te iskoristi popuste i prigodne cijene koje se spuštaju i do 70 % popusta. Ulaz na Festival se ne naplaćuje. Posjetitelji u srijedu, četvrtak i nedjelju od 10.00 do 20.00 sati te u petak i subotu, nešto duže i opuštenije, od 10.00 do 21.00 sat mogu uživati u novitetima, malo starijim naslovima ali i uistinu brojnim susretima s autoricama i autorima. Festival se održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, Županije Osječko- baranjske te Grada Osijeka, dok su partneri Festivala Kulturni centar Osijek, Turistička zajednica Osječko-baranjske županije, Turistička zajednica Grada Osijeka i Športski objekti Osijek.