Skip to content

Održan prosvjed upozorenja – tone li naše zdravstvo kao Titanik?

Medicinske sestre iz svih krajeva Hrvatske, tehničari i nezdravstveno osoblje na zagrebačkom Zrinjevcu poručili su da žele bolje uvjete rada noseći transparente s vrlo zanimljivim porukama: Privatni sektor cvjeta – javni propada; Brod s kapetanom, a bez posade; Zdravstveni sustav potonut će kao Titanik…?

Priredila: Ivana Mihaljević

Danas su, 11. svibnja, medicinske sestre, tehničari i nezdravstveno osoblje iz svih dijelova Hrvatske prosvjedovali na zagrebačkom Zrinjevcu te poručili da žele bolje uvjete rada i veće plaće. Nisu zadovoljni odnosom vlade prema njima i ako se ne uvaže njihovi zahtjevi spremni su za štrajk do ispunjenja zahtjeva za koje su uvjereni da im pripadaju.

Prosvjed je održan u organizaciji Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara i Samostalnog sindikata zdravstva i socijalne skrbi. Traže da ih primi premijer Andrej Plenković te da im se za početak povećaju koeficijenti za najmanje deset posto.

Ministar Beroš: “Ova vlada, ministarstva, žele urediti plaću u Republici Hrvatskoj, da imamo uniformirani sustav, da, na primjer, djelatnici, kuhari u zdravstvu nemaju manju plaću nego kuhari u obrazovanju…”

Prosvjed medicinskih sestara, tehničara i nemedicinskog osoblja održan je na zagrebačkom Zrinjevcu. VIDEO: Slavko Midžor/PIXSELL