Skip to content

Alba&Leo objavili svoj londonski “Adultish” EP

Alba&Leo predstavljaju svoj “Adultish” EP, snimljen tijekom njihovog boravka u Londonu. Radi se o delikatesnom popu kojeg je producent Gerry Diver, inače BBC-ov kompozitor, začinio svojim suvremenim folk atmosferama

Žanrovski nedokučiv EP nonšalantno isprepliće irsku fiddle violinu, beatbox, melodiku i elektroniku oko jezgre koju čine prepoznatljiv vokalno-gitarski dijalog Albe&Lea. Sanjivo a zvrkasto, nepredvidivo i pulsirajuće, ovaj EP dočarava stanje uma suprotno djetinjastom, za koje su iskovali riječ “adultish” = odras…njikavo. Oda generaciji koja se vječito sprema odrasti: “Ono kad želiš da se zna da nisi ti od jučer, ali ne do te mjere da te se oslovljava sa Vi” pojašnjava Alba Nacinovich.

Alba potpisuje glazbu i tekstove, dok su aranžmane zajedno brusili tokom dvogodišnjeg koncertiranja po londonskim klubovima. Na električnoj gitari gostuje Simon Tong, stalni suradnik Damona Albarna, Blura i Gorillaza.

Suživot naše odrasle i djetinjaste strane izražen je i kroz elegantno vinilno izdanje, u kojem crno bijele kreacije svjetski poznatog fotografa Romana Grozića pod svojom korom skrivaju žarko žutu ploču. A strana sastoji se od već objavljenih singlova “A Little House With A Triangular Roof” i “Won’t Be Back Soon” dok nas B strana vodi na uvrnutije zvučno putovanje kroz “Major Wish” i “Chickens” u kojem se prepoznaje i jazz utjecaj poigravanja zvukom.”, ispričali su te poručili: Možemo li ipak još malo pričekati prije nego odrastemo za ozbiljno?

EP “Adultish” dostupan je na svim streaming servsima te na vinilu u Aquarius Music Shopu, svim bolje opremljenim glazbenm trgovinama i online na www.cedeterija.com.

POPIS PJESAMA:

A Little House With A Triangular Roof
Won’t Be Back
Major Wish
Chickens

Aquarius Records

See also  Zagreb trio odsvirao je svoj prvi koncert u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara