Skip to content

Dvije žene u bijegu. Jedna prilika za novi početak

Julie Clark: U bijegu

Marko Hadjur

Julie Clark obilježila je svijet kriminalističkih romana 2020. godine svojim prvijencem „U bijegu“. Ovaj roman donosi priču prepunu preokreta u kojoj je poželjan zavjet šutnje, jer svaka pogrešna sumnja može biti smrtonosna. Svojim stilom pisanja, inteligentnim likovima, napetom radnjom i razrađenom pričom Clark je postala omiljena autorica milijuna čitatelja diljem svijeta, a zaključak brojnih knjižnih klubova bio je isti – jedan od najboljih pročitanih romana.

Da se zaista radi o velikoj svjetskoj uspješnici svjedoče i renomirani USA Today i New York Times na čijem se popisu roman „U bijegu“ čvrsto držao tjednima. U vrsnom prijevodu Marina Popovića, ova napeta priča o dvjema usamljenim, očajnim ženama koje će učiniti sve kako bi pobjegle od svojih života i muškaraca koji ih kontroliraju, držat će vas prikovanima do posljednje stranice.

Julie Clark - U bijegu (1)

RADNJA:

New York, zračna luka JFK: Claire je na putu za Portoriko kako bi podržala svojega supruga, ambicioznog političara, u izbornoj kampanji. No sve što doista želi je pobjeći ‒ od njegovih nasilnih ispada i potpune kontrole koju ima nad njom. U kafiću zračne luke započinje razgovor s Evom, koja putuje u Kaliforniju i strahuje da joj je policija za petama jer je pomogla teško bolesnom mužu umrijeti. Dvije žene odluče zamijeniti propusnice za ukrcaj i jedna drugoj pokloniti priliku za novi život.

Nakon slijetanja u Kaliforniju, Claire dozna da se zrakoplov za Portoriko srušio. Osim toga, u Evinoj kući, gdje potraži sklonište, sve upućuje na to da joj je druga žena ispričala gomilu laži. Je li bijeg u tuđi život Claire samo namamio u zamku? Je li doista moguće jednostavno nestati bez ikakva traga?

Julie Clark - U bijegu (2)
Optimized by Optimole