Skip to content

ZAŠTO TE ZOVU SRNA

Darijo Srna, Milana Vlaović: ZAŠTO TE ZOVU SRNA

Po osobnom priznanju, Darijo Srna cijeloga se života samo želio dopasti ljudima. I u tome je bio – i ostao! – veoma uspješan

U Hrvatskoj i Ukrajini danas uživa u statusu nogometnog besmrtnika, iako njegovo hrvatstvo i ukrajinstvo nije pitanje krvi i nasljeđa, nego slobodnog izbora zbog kojeg je oduvijek plaćao visoku cijenu.

Zašto te zovu Srna priča je o jednom životu zbijenom između dva rata, o ranjivom dječaku koji je to ostao i u zrelim godinama, kojemu se povijest uporno vraća i od koje stalno pokušava pobjeći, storija koja obilato i s lakoćom nadmašuje sve naoko slične ispovijedi slavnih sportaša. Darijo Srna ispričao ju je uz pomoć Milane Vlaović. Znate ono kad se dvoje velikih igrača razumiju isprve i bez puno kompliciranja? E takav je to tandem fantazista iz veznog reda koji spaja nogomet i književnost.

Ivica Ivanišević

Darijo Srna fenomenalan je čovjek, veseljak i uvijek spreman pomoći drugima. Od prvoga dana kad sam došao u reprezentaciju, uzeo me je pod svoje. Prošli smo dosta toga kao suigrači i uvijek sam se mogao pouzdati u njega kao kapetana. O njemu mogu reći samo sve najbolje i kao o čovjeku i kao o sportašu. Moj prijatelj.

Luka Modrić

Darijo Srna jednako je iskren i strastven u ovoj knjizi kao što je i u životu.

Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e

Ovo je knjiga o Dariju Srni – velikom kapetanu, velikom igraču i predivnoj osobi. Darijo je

prošao dug i lijep put s timom postavši srce, simbol i živuća legenda Šahtara.

Rinat Ahmetov, predsjednik FK Šahtara.

vbz.hr

Darijo Srna, Milana Vlaović: ZAŠTO TE ZOVU SRNA