Skip to content

GK ŽAR PTICA DAJE PRILIKU MLADIM AUTORIMA

Tekst „Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari”, mlade autorice Ane Ivanović, proglašen najboljim na prvom Natječaju za najbolji dramski tekst za djecu i mlade u organizaciji regionalne platforme Od malih nogu – Gradsko kazalište Žar ptica premijerno postavlja na scenu 28. travnja u 19 sati

Milanka Čolović

Gradsko kazalište Žar ptica želeći podržati suradnju s regionalnom platformom dječjih kazališta Od malih nogu i dati priliku novim, mladim dramskim autorima – pobjednički tekst postavlja kao svoju drugu ovogodišnju premijeru. Režija je povjerena Renati Caroli Gatica, koja je u svoj autorski tim, uz dramaturginje Dunju Fajdić i Maju Katić, uvrstila kostimografkinju Sandru Dekanić, koreografa Damiana Cortesa Albertija te skladatelje Ivanu Đulu i Luku Vrbanića.

U predstavi igraju Bogdan Ilić, Dunja Fajdić, Maja Katić i Dean Krivačić, a premijera će se održati 28. travnja u 19 sati.

,,Mjesto gdje odlaze izgubljene stvari“ bavi se univerzalnom temom odrastanja. Govori o djeci – koja rastu i polako se počinju opraštati od svojih igračaka, zaboravljajući ih na skrovitim mjestima dječjih soba – ali i o odraslima koji se s nostalgijom prisjećaju svojih bezbrižnih djetinjstva.

Riječ je o najboljem, između 70 pristiglih tekstova iz Srbije. Hrvatske, Slovenije i Crne gore, o kojima je odlučivao regionalni žiri u sastavu:

Drago Utješanović, ravnatelj GK Žar ptica; Tijana Grumić, dramaturginja i dramska spisateljica; Ilija Gajević, profesor književnosti; Rok Kravanja, glumac i Igor Tretinjak, kazališni kritičar i teatrolog. Osim pobjedničkog teksta, žiri je izdvojio još 7 tekstova koji su ušli u najuži izbor, koji će biti objavljeni i javno čitani u sklopu platforme Od malih nogu.

GK ŽAR PTICA DAJE PRILIKU MLADIM AUTORIMA (1)