Skip to content

“Discover Vienna: Manufacturing Edition” – prilika da poduzeća iz Hrvatske razviju svoje poslovanje

Nakon uspjeha prvih izdanja programa „Discover Vienna: Manufacturing Edition” u studenom 2021. i svibnju 2022. Bečka gospodarska agencija i EIT Manufacturing, inovacijska zajednica Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT), ove godine ponovno pozivaju scaleup tvrtke iz Hrvatske da se prijave za sudjelovanje

Matea Čuljak

Tako će 15 poduzeća iz Europe koja nude rješenja za proizvodni sektor moći dobiti priliku da od 30. svibnja do 2. lipnja ove godine sudjeluju u intenzivnom programu u austrijskoj prijestolnici. Četverodnevni program održat će se u okviru velike startup konferencije ViennaUP’23 koja će od 30. svibnja do 7. lipnja okupiti brojne austrijske i međunarodne startupove, investitore, poduzeća i nove talente. Tijekom boravka u Beču sudionici će se moći bolje upoznati s tamošnjim industrijskim i startup ekosustavom.

Sudionici će se na različitim događanjima tijekom konferencije ViennaUP’23 moći umrežiti sa startupovima i potencijalnim ulagačima, a moći će i posjetiti renomirana industrijska poduzeća koja su uključena kao partneri. Program također obuhvaća sastanke s predstavnicima velikih firmi te prezentacije o mogućnostima financiranja. Osim toga, organizatori nude i posebne obuke tijekom kojih se može naučiti više o razvoju poslovanja i spremnosti na ulaganja. Sudjelovanje u ovom programu scaleup tvrtkama otvara vrata za moguća financiranja putem inovacijske zajednice (do 400.000 eura) kao i pristup njihovoj mreži partnera. Organizatori osim toga nude usluge coachinga i mentorstva u trajanju od dva mjeseca koje pružaju stručnjaci iz EIT Manufacturinga.

Discover Vienna: Manufacturing Edition jedan je od rijetkih primjera kada je netko zaista zainteresiran da Vam pomogne u razvoju Vašeg poslovanja. Program je izvrsna prilika za razvoj poslovanja izvan matičnog tržišta pronalaskom kupaca, partnera ili investitora – ne samo iz Austrije, već diljem regije”, istaknuo je Svetoslav Vasilev, direktor poduzeća Siviko i jedan od sudionika programa 2021.

Prijaviti se mogu poduzeća koja nude rješenja u području proizvodnog sektora i imaju sjedište u jednoj od 27 država članica EU-a ili su povezane s programom Horizon Europe. Međutim, prednost imaju sljedeće zemlje: Hrvatska, Austrija, Češka, Mađarska, Srbija, Slovačka i Slovenija. Tvrtke mogu biti osnovane prije najviše osam godina te moraju moći dokazati da ostvaruju prihod.

Prijave su otvorene do 31. ožujka 2023., a dostupne su putem sljedeće poveznicehttps://www.eitmanufacturing.eu/calls/discover-vienna-manufacturing-edition-2023/.

Sudionici programa Discover Vienna_Manufacturing Edition 2022. © Matthias Heschl (1)
Sudionici programa Discover Vienna_Manufacturing Edition 2022. © Matthias Heschl