Skip to content

Drugo izdanje festivala “Brdo knjiga”

Drugo izdanje festivala knjiga i planina „Brdo knjiga“ iz dana u dan raste kako bi se dogodilo u Samoboru i okolnom gorju od 18. do 21. svibnja

Martina Divić

Interaktivni festival za kreativce svih generacija koje inspiriraju planine i priroda,a vole i sami nešto pročitati, napisati, čuti, izvesti, režirati ili pogledati na temu planina u prvom je izdanju oduševio posjetitelje

Već od ove godine Brdo knjiga se širi, jer pred-program festivala, nazvan planinarskim izrazom „Pristup“,  kreće iz Zagreba. Partneri festivala su Grad Zagreb i Knjižnice grada Zagreba, pa će neki od popratnih festivalskih sadržaja biti predstavljeni u trima zagrebačkim knjižnicama, počevši od utorka 21. ožujka.  Zagrepčanima se kao zagrijavanje za drugu književno-planinsku feštu nude tri predstavljanja knjiga, jedna izložba likovnih radova i jedna izložba fotografija.

Pozivamo vas da nam se pridružite u utorak 21.3. u Knjižnici Vladimira Nazora (Vodovodna ul. 13, Zagreb) u 18 sati. Uz otvaranje izložbe likovnih radova „Moje boje Himalaje“ autorice Jelene Martinović, vizualne umjetnice kojoj je priroda stalna inspiracija, detaljnije ćemo predstaviti „pristupni“ program festivala, ali i otkriti koji književnici, putopisci, planinari, alpinisti, hodači,  glumci, redatelji, kipari, slikari, glazbenici, fotografi i drugi umjetnici dolaze u Samobor u svibnju.

PRISTUP BRDU KNJIGA: Zagreb, ožujak – travanj

Utorak 21.3. u 18:00 ­– Knjižnica Vladimira Nazora

Otvaranje izložbe likovnih radova Moje boje Himalaje“ autorice Jelene Martinović

Utorak 28.3. u 18:00 – Knjižnica Vladimira Nazora

Putopisno predavanje „Na marginama knjige Nebo puno Himalaje

Sudjeluje Darko Berljak, autor knjige

Srijeda 12.4. u 18:00 ­– Knjižnica Dugave

Otvaranje izložbe fotografija „Prema Brdu“ autora Marka Lorenza Blaslova

Srijeda 19.4. u 18:00 – Knjižnica Dugave

Književno-putopisna večer „Tibor Sekelj i Aconcagua“

Sudjeluje Juraj Bubalo, putopisac i publicist

Srijeda 26.4. u 18:00  ­– Knjižnica Novi Zagreb (Travno)

Predstavljanje knjige „Kvarnerskim otocima pješice i biciklom“

Sudjeluju Lara Černicki i Stašo Forenbaher, autori knjige

Sve novosti i najave  vezane za festival možete pratiti na festivalskoj Facebook stranici https://www.facebook.com/BrdoKnjigaFestival, a uskoro i na službenoj web stranici www.brdoknjiga.com.

See also  "Ne daj se, Ines" - humanitarni glazbeno-scenski program za fotografkinju Ines Kotarac

Pribilježite u svoj kalendar datume od 18. do 21. svibnja 2023. i dođite na brdo na koje se ide samo jednom godišnje – Brdo knjiga!