Skip to content

“Ćelava Leda” na Ribnjaku, 15.3.

Predstava “Ćelava Leda” igra 15.3. (srijeda) u 21h u Centru mladih Ribnjak u produkciji Fakin teatra

Režiju potpisuje Sara Stanić, dramaturgiju Sara Stanić i Kristina Kegljen, a igraju Domagoj Janković, Dubravka Lelas, Pavle Vrkljan, Hrvojka Begović, Luka Bulović i Sara Stanić

ĆELAVA LEDA nastala je po motivima “Lede” M. Krleže i “Ćelave pjevačice” E. Ionesca i uistinu je studija o uzaludnosti riječi. Autorsko tumačenje i Krleže i Ionesca problematizira količinu izgovorenoga: Zašto, zašto, zašto toliko razgovora? Koliko neiskorištenih mogućnosti, neostvarenih ljubavi i zatomljenih želja ostaje pokopano pod blagoglagoljivom pristojnošću? A koliko laži i koliko neugodnosti sama forma pristojnosti uspijeva kamuflirati? A koliko nevažnih stvari, trivijalnosti i viška informacija se gomila u odnosima? I na kraju, patetično ali istinito (a samim time i duhovito): kako iz toga van? A budući da izlaza nema, da je uložen veliki trud za isti/nikakav rezultat, budući da se glumci i publika dobro zabavljaju, i budući da su životi likova posljedično tragični radi se o komediji.

Iz kritika: 

“Ionescova „Ćelava pjevačica“ se bavi ispraznim razgovorima i apsurdnim izjavama (kako stoji u programu „naša predstava je komedija o uzaludnosti riječi“) i moram priznati da su dramaturginja Kristina Kegljen i redateljica Sara Stanić spretno i duhovito uspjele „spojiti“ dijaloge ovih posve različitih dramskih predložaka.”

Olga Vujović

“A ja sam gledajući početak predstave u kojem Melita oralno zadovolji Olivera u svom dnevnom boravku i kao da se ništa nije dogodilo (jer zapravo i nije) nastavlja beskrajne Krležine rečenice o besmislu svog braka i eventualnom novom početku svog života s Aurelom, mislila ono što uvijek mislim kad vidim modernog, živog Krležu na nekoj od naših scena – kako bi on zapravo bio zadovoljan. Jer malo je na ovim prostorima autora koji znaju što bi s Krležom i njegovim naoko mrtvim, a zapravo tako živim teatrom. “

Mila Bulimbašić Botteri

Karte (10 eur) možete rezervirati na fakinteatar@gmail.com ili kupiti na linku https://www.mojekarte.hr/hr/fakin-teatar-celava-leda/tickets-608432.html.