Skip to content

Tri profesora ALU na vikend izložbi u Galeriji Canvas

Radove predstavljaju profesori Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Ivan Fijolić, Milan Trenc i Josip Zanki

Ovog petka, 10. ožujka, nastavlja se novi ciklus vikend izložbi u zagrebačkoj Galeriji Canvas (Ulica Nikole Tomašića 8). Ljubiteljima likovne umjetnosti svojim se radovima predstavljaju profesori Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu Ivan Fijolić, Milan Trenc i Josip Zanki

Izložba se može razgledati u petak od 19 do 21 sat, u subotu od 9 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 13 sati.

Sve izložbe imat će i prodajni karakter pa posjetitelji, uz uživanje u recentnim djelima renomiranih hrvatskih likovnih umjetnika i umjetnica, mogu odabrati i vrhunska djela za zidove svojih domova ili poslovnih prostorija.

Ivan Fijolić (Zagreb, 1976.) 2004. godine na nastavničkom odsjeku Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, diplomirao je kiparstvo u klasi prof. Mire Vuce te metodiku povijesti likovne umjetnosti kod prof. Emila Roberta Tanaya, a 2016. obranio je doktorsku tezu na poslijediplomskom doktorskom umjetničkom studiju kiparstva. Uz kratak rad na Primijenjenoj akademiji u Rijeci, od akademske godine 2007./2008. radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, od 2016. sa zvanjem docenta za kiparstvo.

Autor je više od 30 samostalnih izložbi, od čega šest u inozemstvu, a sudjelovao je na 63 zajedničke izložbe, od čega 14 u inozemstvu. Izlagao je diljem Europe te u Japanu i SAD. Javnosti se predstavio i s deset javnih skupltura diljem Hrvatske te u Češkoj i Bosni i Hercegovini. Za svoj rad osvojio je i više vrijednih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i Srbiji.

Milan Trenc (Zagreb, 1962.) je redatelj i likovni umjetnik. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama (Centre Pompidous, Paris, 1989., Art in General, New York, 1992., Patty Frumpkin Gallery, Los Angeles,1993., / Klovićevi Dvori 2007., Galerija Nova. 2008., MUO 2017., Galerija Forum, 2019., Galerija Lauba, 2021.)  Po njegovoj slikovnici “Noć u muzeju” nastao je istoimeni holivudski film. 

Objavio je brojne ilustracije u domaćem i stranom tisku: Start, Globus, Obzor, The New York Times, Time, New Yorker, Fortune Magazine, Washington Post. Za svoje ilustracije i filmove osvojio je niz domaćih i stranih nagrada. Predaje filmsku režiju na Odsjeku za animirani film i nove medije ALU Zagreb.

Josip Zanki (Zadar, 1969.) na studiju Grafičkog odjela Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi red. prof. Miroslava Šuteja diplomirao je 1994. s temom iz teorije „Misticizamu umjetničkoj praksi J. Beuysa“ i eksperimentalnim grafičkim ciklusom Machine nuove, remakeom na istraživanja renesansnog znanstvenika Fausta Vrančića. Poslijediplomski doktorski studij etnologije i kulturne antropologije završio je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2016.

Javno djeluje od 1986. na područjima grafike, filma, videa, instalacije, performansa i kulturne antropologije. Predavao je na Odjelu za izobrazbu učitelja i odgojitelja Sveučilišta u Zadru od 2009. do 2016., a na Faculty of Arts, Vytautas Magnus University u Kaunasu 2016. i 2017. godine. Na Institute of Fine Arts, Faculty of Arts, Jan Długosz University in Częstochowa bio je gostujući profesor 2014. godine. Predaje na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu od 2017. godine. Dopredsjednik je Hrvatskog društva likovnih umjetnika od 2018. Član je Europskog kulturnog parlamenta od 2011. godine.

Optimized by Optimole