Skip to content

Predstavljanje murala Borisa Bare posvećenog integraciji izbjeglica

UNHCR Hrvatska i Udruga Festival suvremenog Židovskog filma Zagreb i pozivaju Vas na svečano predstavljanje murala posvećenog integraciji izbjeglica

Ivana Perlain

Najnovija inicijativa Festivala suvremenog Židovskog filma Zagreb, uz financijsku podršku UNHCR-a Hrvatska i u suradnji s gradom Zagrebom kao partnerom, izrada je murala posvećenog integraciji izbjeglica prepoznajući važnu ulogu koju Grad Zagreb ima u integraciji, uključujući i prvi lokalni integracijski plan u Hrvatskoj donesen 2022. godine. 

Mural zagrebačkog street artista Borisa Bare ciljano je postavljen u gradski centar na frekventnu i vidljivu lokaciju  radi podizanja svijesti o izbjeglicama, ali i kao zahvala građanima Zagreba za solidarnost s ljudima prisiljenima napustiti svoje domove koji su sigurnost  i zaštitu pronašli u Zagrebu.

Svečano predstavljanje murala održat će se u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, Ilica 85, u petak 10. ožujka, u 12.00 sati. Mural će predstaviti g. Luka Korlaet, zamjenik gradonačelnika Grada Zagreba i Ann Rich, predstavnica UNHCR-a u Hrvatskoj.

predstavljanje murala posvećenog integraciji izbjeglica
See also  Čarobni Broadway i Komedija za najbolji finale festivala Zagreb Classic