Skip to content

ŽNK Agram bez nastavka natjecanja unutar Hrvatskog nogometnog kupa

ŽNK Osijek se plasirao u četvrtfinale Hrvatskog nogometnog kupa pobjedom od 4:0 (3:0) nad Agramom u utakmici osmine finala. Najbolja pozivnica navijačima za derbi

Boris Markuš

Nakon zimske pauze, u nedjelju, 12. ožujka 2023., na domaćem terenu, za ŽNK Osijek slijedi prva utakmica proljetnog dijela 1. HNLŽ – protiv ŽNK Split

Nije to bila nogometna ljepotica, ali je utakmica poslužila kao generalka nogometašicama Osijeka pred predstojeći derbi sa Splićankama, predviđenom, na travnjaku osječke Olimpije. Gledateljstvu su predstavljena ovozimska pojačanja iz Bosne i Hercegovine Nikolina Vujadin i Marija Damjanović. 

Selma Omerović i Milorad Mišo Ilišković – novi trenerski tandem u ŽNK Split

Selma Omerović i Milorad Mišo Ilišković treneri su ženske juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine. Znalo se kako je susjedna zemlja rasadnik kvalitetnog igračkog kadra, no sada imamo priliku pogledati na djelu i perspektivan trenerski kadar. Pripreme su odrađene u Turskoj, te po povratku odigrana je i gostujuća Kup utakmica protiv ŽNK Gorica, gdje je upisana visoka pobjeda od 7:0.

ŽNK Split

Kakav će to biti “nogometni klasik”, u osječkom Donjem gradu!? Tri boda razlike između najljućih rivala i vrlo dobra forma obje momčadi najbolja su pozivnica svim ljubiteljima nogometa da se sljedeće nedjelje upute put Osijeka. Hrvatski nogometni savez osigurao je izravni prijenos najznačajnijih utakmica SuperSport 1. HNLŽ, čime je zaokružen iskorak u promociji hrvatskog nogometa na svim razinama. Definitivno se treba poraditi na sigurnosti navijačke populacije i sprječavanju potencijalnih ekscesa. Ne treba skrenuti s uma kako se u poslijepodnevnim satima igra derbi Osijeka i Hajduka, u večernjim rukometni spektakl Hrvatske i Nizozemske. Stoga, izbor nije niti malo lak, a nogometašice su zaslužile adekvatan tretman. 

See also  Marin Čilić pobjednik ATP turnira u Moskvi!