Skip to content

JURE PAPONJA: MILLENIUM BUG

Sinoć je Galeriji VRBA s početkom u 19 sati otvorena izložba slika Jure Paponje pod nazivom MILLENNIUM BUG. Na otvorenju se posjetiteljima obratio autor izložbe i Mate Skoko, autor predgovora, koji je otvorio samu izložbu

Autor se predstavio s deset slika iz ciklusa posvećenom arhitekturi. Izložba ostaje otvorena do 15.3.2023. godine. Pozivamo sve ljubitelje umjetnosti da posjete Galeriju Vrba i ovu izložbu.

Jure Paponja rođen je 1993. godine u Metkoviću. Nakon završene Gimnazije u Ljubuškom 2012. godine upisao je Akademiju likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru na kojoj je magistrirao slikarstvo 2017. godine. Na École supérieure d’arts et médias de Caen (Francuska) završio je prvu godinu magistarskog studija, smjer Art, 2020. godine. Magistrirao Fine Art na School of Fine Art, History of Art and Cultural Studies, University of Leeds, (Ujedinjeno Kraljevstvo) 2022. godine. Dobitnik je stipendije Francuske vlade i prestižne stipendije Chevening koju dodjeljuje vlada Velike Britanije. Tokom školovanja na akademiji u Širokom Brijegu nagrađen je rektorovom nagradom Sveučilišta u Mostaru i nagradom Federalnog ministarstva znanosti i obrazovanja. Autor je nekoliko javnih dijela te je izlagao u zemlji i inozemstvu.