Skip to content

Nešto veće od nas – suradnja Mangroovea i Jazz orkestra HRT-a

Kruna suradnje Mangroovea i Jazz Orkestra Hrvatske radiotelevizije je novoobljavljeni album “Nešto veće od nas” koji je od danas dostupan na svim streaming servisima i raskošnom vinilu, a tom prigodom objavljen je i spot za istoimeni singl

Priča Mangroovea koja je započela 2009. godine ovim je albumom i suradnjom s Jazz orkestrom HRT-a dobila svoj najbolji mogući ‘best of’ u najboljem smislu te riječi. Suradnja sa Jazz orkestrom bila je za mene osobno i velika odgovornost, velika čast i izazov no već od prve probe postala je užitak jer dobila sam priliku ponovno proživjeti pjesme kroz koje smo stvarali Mangroove i čuti ih na nov način u bogatim aranžmanima i doživjeti kroz novu energiju.

Tako je jedno putovanje kroz poznato (naše pjesme) postalo putovanje u nepoznato i uzbudljivo. Deset pjesama na albumu koje predstavljaju mali presjek našeg stvaranja u novom ruhu, kao da su ponovno oživjele i pokazale da odlijevaju testu vremena. Fantastična ekipa pod dirigentskom palicom Mirona Hausera napravila je odličan posao i sretni smo što ovaj materijal napokon možemo predstaviti publici. Osim digitalnog izdanja ova suradnja je bila i savršena prilika za naš prvi vinil kojem se jako veselimo.“, otkrila je Željka Veverec.

Ovaj album na jedan predivan način zaokružuje naš dosadašnji put, često dosta mukotrpan, ali evo sa velikom nagradom i ispunjenim srcem. Sve postaje su tu, od prvog singla Vrijeme kojeg smo objavili još prije četrnaest godina, do zadnje singlice sa albuma Srce, Nešto veće od nas, koja kao da je proročki nagovijestila što će tek uslijediti. Album dolazi i u vinilnom izdanju čiju naslovnicu krasi prekrasna ilustracija Igora Mudronje, mladog umjetnika iz Motovuna, malog gradića u koji smo se zaljubili i u kojem smo otkrili mladi umjetnički par Art in situ kojeg uz Igora čini i Kristina Micanović.

Sada kada slušam album ‘Nešto veće od nas’ ne mogu mislima ne skrenuti do meni jednog od najdražih bendova, britanskog big banda CCS kojeg je ranih sedamdesetih vodio poznati britanski radijski voditelj i blues gitarist Alexis Korner i s kojim se upustio u hrabru utrku sa ostalim vladarima tadašnjih pop, rock i rhythm & blues top lista, a uz svoje pjesme izvodili su i obrade Rolling Stonesa, Led Zeppelina, John Lee Hookera i mnogih drugi velikana. Hvala Mironu, Igoru, Emiru, Ani, Ivani i glazbenicima Jazz orkestra HRTa na predivnom glazbenom putovanju.“, o novom albumu i suradnji je ispričao Toni Starešinić.

Oduševljenje suradnjom i novim albumom nije skrivao ni multiinstrumentalist i član Mangroovea Leao Beslać:

Rijetke su situacije u kojima je biti dijelom velikog izvođačkog sastasva jednako uzbudljivo i inspirativno kao muzicirati s kvartetom. Velika hvala Jazz orkestru Hrvatske radiotelevizije na prilici, znanju, iskustvu i vrhunskom profesionalizmu kojim je čitav projekt od samog početka odisao.

Sviranje i snimanje sa Jazz orkestrom HRT-a za mene je bilo lijepo iskustvo, ali i velika odgovornost zbog prilike da sviram s ljudima koji su puno bolji glazbenici od mene. Zanimljivo i osvježavajuće bilo je svirati pjesme sa drugačijim aranžmanima od onih na koje smo navilki. Ponosam sam što sam imao priliku sudjelovati u snimanju i izvođenju ovog albuma.”, izjavio je bubnjar Mangroovea Silvio Bočić.

POPIS PJESAMA:

Preludij
Sami
Nešto veće od nas
Vrijeme
Laka sam
Sanjala sam ljubav
Ljubavi ni za lijek
Ljubavna
Azimut Theme
Srce

Aquarius Records