Skip to content

Školski sat s Ladom – novi projekt

Ansambl LADO poznat je po raznim inovativnim projektima kojima se približava suvremenoj publici. Njima je godinama plesom i pjesmom, na najljepši mogući način, promovirana ljepota tradicijske umjetnosti naše zemlje

Vjekoslav Šago

Ovoga puta LADO je otvoren mlađoj populaciji pa se plesna dvorana ansambla na Trgu Republike Hrvatske 6a, u kojoj se Ladovi umjetnici od osnutka pripremaju za velike svjetske pozornice, ovoga puta otvara predškolskim, osnovnoškolskih i srednjoškolskim uzrastima. 

Draga djeco, učitelji i odgojitelji, pozivamo vas da nam se pridružite na matinejama „Školski sat s Ladom“, koje su namijenjene upravo vama. Projekt „Školski sat s Ladom – jutarnje izvedbe za djecu“ službeno predstavlja ono što je godinama bilo praksa u Ansamblu LADO. Radi se o jutarnjim izvedbama umjetnika ansambla, koje osim vrhunskog plesnog i pjevačkog umijeća, krasi svo bogatstvo narodnih nošnji. Matineja donosi nastup i kratko upoznavanje s povijesti i radom ansambla, sve u trajanju jednog školskog sata. Izvedbeni dio ove godine donosi neke od najpopularnijih i najljepših antologijskih točaka Lada. Uz „Ladarke“, našu kultnu koreografiju, himnu i zaštitni znak ansambla, Ladovi umjetnici vode vas po hrvatskim regijama „Slavonskim šokačkim kolom“, „Laganim bećarcem (Drumarac)“, sve do juga zemlje izvedbom dalmatinske kolo poskočice „Linđo“ i Hrvatskog Zagorja izvedbom „Zagorskih drmešara“. Pjevače plesače Lada cijelu će izvedbu pratiti Orkestar Ansambla LADO, koji se, osim instrumentalne pratnje u koreografijama, ističe i samostalnim izvedbama. 

Prve izvedbe projekta „Školski sat s Ladom“ održat će se ponedjeljkom, 6. ožujka, 15. svibnja i 5. lipnja 2023. Svaki od navedenih datuma ima dva termina, u 10 i 12 sati. S obzirom na to da je broj mjesta u plesnoj dvorani ograničen, potrebno je rezervirati termin grupne posjete. Sve informacije o projektu, rezervacijama i cijeni doznajte na lado@lado.hr ili na telefon 01 4828 472. Vidimo se na jednoj od izvedbi!

Školski sat s Ladom - vizual 1
Optimized by Optimole