Skip to content

Mayales live snimkom dueta s Aljošom Šerićem najavljuju Katran Sessions 2

Stigao je i sedmi singl s Mayalesove Domovine, pjesma Koliko je stvari ostalo, otpjevana u duetu s Aljošom Šerićem, starim prijateljem benda koji se svojim glasom – i bradom – savršeno uklopio u raskošnu odu nostalgiji, u pjesmu koju će dobro razumjeti svaki ponosan otac s povremenim pogledom u retrovizor svojeg života

Slobodno ćemo napisati kako se radi o još jednom Mayalesovom klasiku stvorenom uz pomoć bezvremenskih pop i rock bravura, instrumentarija koji podsjeća na vječne klasike žanra koliko i na suvremenu produkciju kakvu posljednjih godina volimo čuti kod nagrađivanih umjetnika poput Nathaniel Rateliffa ili Brandi Carlile. Nostalgija zapakirana na specifičan Mayalesov način djeluje tako tečno i jednostavno, a opet raskošno i slojevito.

Koliko je stvari ostalo, dakako, prati i video koji je Mayales snimio uživo u sklopu svojeg novog ciklusa Katran Session-a snimljenog u listopadu prošle godine, u režiji R.J. Gonze. Glazbenu produkciju potpisuje Ivan Božanić (Pips,Chips˛Videoclips), odnosno producenti Jure Ferina i Pavao Miholjević kao stalni suradnici benda.

“Postoje pjesme koje se dugo stvaraju, i one koje jednostavno iscure iz nas – brzo, tečno, i često bolje od onoga što smo zamislili. Tijekom pandemije Vlado je improvizirao mali kućni studio u Petrinji, pa svako malo slao instrumentalne demose koje je redom nazivao Covid 20, Covid 21,… Kada je stigao mail naslovljen Covid 22, brzo sam prepoznao kemiju instrumentalnog predloška u kojem je sve više-manje bilo gotovo i jasno. Tekst je u rekordnom roku iscurio iz mene, i pjesmo smo ubrzo predali na popis songova za Domovinu – koja se u tom trenutku već ozbiljno gradila u studiju Pavla Miholjevića i Jure Ferine.

mala retrospektiva

Tko su glazbenici s najviše prodanih ulaznica u prošloj godini?

Domaći glazbenik s najviše prodanih ulaznica u 2023. godini je Zlatan Stipišić ...
27th Jan 2024

SLUŠAONICA STARIH PLOČA Iz dnevnog boravka Natka i Beate Devčić

U četvrtak, 26. siječnja, nastavljamo slijed slušaonica starih ploča organizira...
23rd Jan 2023