Skip to content

50. IZVEDBA MALE FRIDE

MALA FRIDA, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić, po mnogima najbolja i najnagrađivanija dječja predstava u 2022. godini – danas je proslavila 50. izvedbu

Milanka Čolović

Najboljom je i službeno proglašena Nagradom hrvatskog glumišta, a na samo četiri nastupa na domaćim i međunarodnim festivalima osvojila je ukupno 16 nagrada.

Neki kazališni kritičari svrstali su je u top deset najboljih predstava općenito, uz bok velikih produkcija (kao što su Braća Karamazovi, Naš razred, Gospođa Bovary…).

Ipak, najveća njena vrijednost je – što svojom porukom – na svakoj od 50 izvedbi u prvoj godini prikazivanja – dopire i stvara emociju kod najmlađih gledatelje, govoreći o snazi djevojčice koja se uspjela izboriti s bolesti i sa sredinom u kojoj je živjela – i biti svoja.

Fridu maestralno igra Amanda Prenkaj, njene roditelje Gorana Marin i Domagoj Ivanković, a prijatelje Marko Hergešić, Petra Atanasoski i Bogdan Ilić.

Scenografiju za predstavu, koju i u nastavku sezone čeka još puno izvedbi i gostovanja, napravio je Igor Vasiljev, a kostimografiju Doris Kristić.

Gradsko kazalište Žar ptica, Bijenička 97, 10000 Zagreb

See also  Varaždinske kazališne večeri od 5. srpnja do 23. kolovoza