Skip to content

Iza nas je 19. kolo SuperSport HNL-a

Od pet utakmica, u četiri su slavili domaći, u jednoj gosti. Istra 1961 je srušila Hajduk s 3:0 u susretu devetnaestog kola SuperSport HNL na Aldo Drosini u Puli

Boris Markuš

Varaždin je doma pobijedio Slaven Belupo 1-0. Dinamo teže od očekivanog slavi protiv agilne Lokomotive s 2:1. U gradskom vrtu Osijek rutinirano upisuje bodove spram Gorice rezultatom 2:0.  Pobjedom u Šibeniku 1:2, što je bila jedina pobjeda gostujuće momčadi u ovom kolu, Rijeka se udaljava od zone ispadanja.  

Kolo u kojem kladionice trljaju ruke ponukani dobrom zaradom. Osijek se pokazao kao jedna od rijetkih dobitnih kalkulacija. Momčad koja je ostala bez devetorice nogometaša unutar prelaznog roka, bez mogućnosti ulaznih transfera, pokazuje se kao tvrd orah. Rijeka je neka druga pozitivna priča, a Istra 1961 po nekima van nekih realnih očekivanja, uključuje se u trku za poziciju koja vodi u Europu. Slaven Belupo se traži, i povratak na neke prijašnje nogometne postavke, prijeko je potreban. Turbulencije oko Dinama se nastavljaju, a vidljivo je kako to utječe na ekipu. Šibenik i Gorica vode grčevitu borbu kako bi iskoračili iz opasne zone. Rezultatski grč sputava mogućnosti momčadi, dok trenerima stvaraju nelagodu. Varaždin kao i Lokomotiva igraju toplo-hladno. Rezultatski je sve moguće. Zacijelo, najgora navijačka opcija. Hajduk je priča za sebe, jer iskreno, treba zadržati postojanost i prije svega vjeru u sebe. Navijački puk to očekuje. Mada, ako nisi član UNH, automatski to ne znači manju klupsku privrženost, što se pokazalo i na Aldo Drosini u Puli.