Skip to content

Klub Azimut u Šibeniku ponovo na sceni

Nakon kratke i uobičajene stanke sredinom siječnja, nezavisni kulturni centar / klub Azimut u Šibeniku vraća se standardnim glazbeno – kulturnim događanjima uz nekoliko važnih novosti

Snježana Klarić

Azimut ponovno radi od utorka, 24. siječnja, a  sve što radi do kraja godine – radi u slavljeničkom tonu jer u ožujku šibenski klub obilježava deset godina postojanja. Uz sve popularniji glazbeni program koji broji treću sezonu „Nevidljiva scena“, stiže i rođendanski set koncerata „10 za 10“, uz nezaobilazni bogati likovni i književni program. 

Koncertna sezona u slavljeničkoj 2023. godini u šibenskom Azimutu počinje u subotu, 28. siječnja, uz nagrađivanog glazbenika Ivana Grobenskog,  njegov sastav The MHSC i koncertnu promociju albuma „Apocalipstick“. Ulaznice su u prodaji.

ŠIBENSKI KLUB KAO HRVATSKI PRESEDAN

Posljednja dva tjedna Šibenčani su  se često pitali „gdje se ide kad je Azimut zatvoren“. Od utorka, 24. siječnja, Azimut je ponovno otvoren, a to znači samo jedno – svi putevi vode u poznati šibenski klub, odnosno nezavisni kulturni centar koji ove godine nudi deset puta bogatiji glazbeno – kulturni program. Naime, u ožujku će se obilježiti deset godina da su nekadašnji šibenski Bunari preimenovani u Azimut, da je prvi vodovod, cisterna izgrađena u srednjovjekovnom Šibeniku te 2013. godine vrlo brzo ponijela epitet kulturnog inkubatora,  a da je samo deset godina kasnije Azimut postao nezavisni kulturni centar čiji programi uživaju podršku ne samo sve brojnije publike i izvođača iz cijele regije već i institucije poput Ministarstva kulture i medija RH ili Zaklade Kultura Nova. Azimut je, također, dobitnik Nagrade Grada Šibenika za izniman doprinos razvoju kulturne scene i društvenog života  što je gotovo presedan u odnosima gradskih struktura i nezavisne kulture u Hrvatskoj. 

Koncertna sezona Azimuta u 2023. godini starta u subotu, 28. siječnja, koncertom Ivana Grobenskog i promocijom njegovog albuma „Apocalipstick“. Riječ je o albumu koji su domaći i regionalni mediji, glazbeni novinari i kritičari proglasili najboljim pop rock albumom godine,  najboljim domaćim i regionalnim albumom u 2022. godini ili, pak najboljim soul albumom ikad snimljenim u Hrvatskoj. 

See also  TI SI NAM U MISLIMA koncert posvećen Dini Dvorniku 8. travnja u Metropolis klubu

Hvaljenog glazbenika na koncertu u Šibeniku prati njegov bend The Mental Health Customer Support, a čine ga redom vrhunski glazbenici ili Dimitrije Simović, Mario Petrinjak, Marin Hraščanec, Helena Hraščanec, Melani Krog i Luka Osrečak. Ulaznice se u prodaji u sustavu Entrio. 

‘NEVIDLJIVI’ KONCERTI I ONLINE EMISIJE 

Koncert Ivana Grobenskog u subotu u Azimutu prvi je iz serije treće sezone glazbenog programa „Nevidljiva scena“ pokrenute 2021. godine s ciljem populariziranja i razvoja autorske nezavisne scene. „Nevidljiva scena“ brzo se proširila po cijeloj regiji jer osim na koncertu, izvođači se predstavljaju u istoimenoj emisiji koja se prenosi na društvenim mrežama, YouTube kanalu i specijaliziranim glazbenim portalima u regiji. Dosad su održana 24 „nevidljiva“ koncerta, snimljeno je isto toliko emisija čiji online pregledi bilježe i preko 25 tisuća pregleda. „Nevidljivu scenu“ podržalo je i Ministarstvo kulture i medija RH. 

Tijekom 2023., u okviru „Nevidljive scene“, nakon koncerta Ivana Grobenskog u subotu, 28. siječnja, od 21.30 sati, iščekujemo još i nastupe poput onog beogradskog benda Vizelj u subotu, 11. veljače. Riječ je o predvodnicima novog beogradskog alternativnog zvuka koji će u Šibeniku predstaviti svoj četvrti album „Ne vidim te od dima”. Osim toga, Azimut i beogradska agencija Rock svirke nastavljaju odličnu suradnju te idućeg mjeseca dovode jednog od najvećih američkih tekstopisaca i rock /pop / country / americana izvođača uživo Jerryja Josepha koji već 30 godina nezaustavljivo oduševljava glazbene poklonike diljem svijeta, na svim pozornicama kojih se možete sjetiti da postoje. Na koncertu u Azimutu 15. veljače (srijeda, 21.30h), predstavit će svoj novi studijski uradak “The Beautiful Madness”. Ulaznice su u prodaji preko Entrio sustava. 

Ono za što publici neće trebati nikakav poseban sustav osim onaj  vjernog praćenja društvenih mreža Azimuta za „update“ datuma i izvođača jesu likovne izložbe i književni programi kojih neće manjkati u slavljeničkoj godini. Samo ovaj tjedan,  u utorak, ide novo izdanje Pub kviza u Azimutu, a Hrvatski planinarski klub Sveti Mihovil iz Šibenika u četvrtak će održati prvi od pet planiranih predavanja. Azimutovih deset može početi! 

See also  Grupa Detour niže rasprodane koncerte diljem regije