Skip to content

Program Noći muzeja u Muzeju Đakovštine

Muzej Đakovštine pridružuje se i ovogodišnjoj manifestaciji ”Noć muzeja” raznolikim programom od 18:00 do 00:00 sati

Venina Markuš

Program Noći muzeja u Muzeju Đakovštine započinje u 18 sati radionicom “Cimet – put začina”, u 19:30 je otvorenje izložbe radova slikara Vilima Svečnjaka,  od 20:30 započinje prikazivanje odabranih kratkih filmova Foto – kino kluba Đakovo i Planinarskog društva Đakovo. Program se završava koncertom članova Udruge za promicanje glazbene kulture – Arija iz Đakova s početkom u 22 sata.

18:00 – 19:00

“Cimet – put začina” – radionica

Radionica “Cimet – put začina” ostvarena je u suradnji s nastavnicama Dubravkom Scharmitzer i i Mirjanom Klepo iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, učenicima 2. K razreda – kuharima – Učeničke zadruge Strossmayer, i nastavnicom Andreom Dadić iz OŠ Satnica Đakovačka. IzraIzrađivat će se mirisni ukrasi sa štapićima cimeta te peći kolačići koji će upotpuniti doživljaj ovog začina.

19:30 – 20:30

Izložba radova slikara Vilima Svečnjaka

Izložba obuhvaća 46 crteža i radova Vilima Svečnjaka, koji su nastali tijekom šest desetljeća njegovog umjetničkog stvaranja. Izložba će biti otvorena do 27. ožujka.

20:30 – 21:30

Projekcija kratkih filmova Foto – kino kluba, Planinarskog društva i SSŠ “A. Horvat” Đakovo

U suradnji s Planinarskim društvom, Foto kino klubom i Srednjom strukovnom školom “Antun Horvat” ove godine prikazujemo nekoliko filmova : „Uspon đakovačkih planinara u Maroku 1983. god.“, „U bijelo me majka opremila…“, „Đakovačke kronike – Vinčac“, „Tačkijada“ – natjecanje u gotovljenju zaboravljene slavonske delicije u Piškorevcima, „Škola – ne tako davno”.

22:00 – 00:00

Koncert Udruge za promicanje glazbene kulture “Arija”

Glazbeni program sastojat će se od umjetničkih skladbi ali i skladbi koje pripadaju u spektar popularne glazbe a predstavit će se polaznici Arijine škole sviranja i pjevanja, njihovi mentori te bivši Arijini polaznici.

ONLINE SADRŽAJ OD 18:00

ŠOROM I SOKAKOM STARE ĐAKOVŠTINE – perom Stjepana Brlošića i objektivom Mirka Markovića

Online sadržaj Muzeja Đakovštine objedinio je digitalizirane rukopise Stjepana Brlošića i fotografije Mirka Markovića koji su sedamdesetih godina 20. stoljeća obišli sela Đakovštine, opisali ih i fotografirali. Digitalizirano je 365 stranica rukopisa te jedan dio od preko 2000 snimljenih fotografija. Sadržaj će biti dostupan na web stranci Muzeja Đakovštine.

mala retrospektiva
Smanjenje cijena vrtića u Osijeku
Gradsko vijeće Grada Osijeka prihvatilo prijedlog gradonačelnika Ivana Radića o...11th Feb 2022
U CENTRU ZAGREBA POSTAVLJEN MURAL POSVEĆEN IZBJEGLICAMA
UNHCR Hrvatska i Festival tolerancije u suradnji s Gradom Zagrebom ovom inicija...11th Mar 2023