Skip to content

Kina ima najduži most na svijetu

Koliko može biti dugačak most? Pokušajte pogoditi, ali sigurni smo da nećete biti u blizini mosta o kojem ćemo danas govoriti. Što ako se za most koristi više od pola milijuna tona čelika, a da se izgradi samo četiri godine?

Riječ je o megaprojektu koji ruši svjetske rekorde. Za razliku od bilo kojeg drugog mosta na svijetu, Kina je izgradila najduži most, što je ni manje ni više nego pravo čudo.

Ali kako je izgrađena? Zašto ga je Kina uopće izgradila i koliko je koštao? I najzanimljivije pitanje: kakva bi vozila vozila ovaj most? Svakako, postoji bezbroj pitanja zbog zapanjujuće tehnologije koja se koristi. I to je ono po čemu je Kina poznata: zapanjiti sve pokazujući svoju infrastrukturu i tehnologiju sljedeće generacije.

Kina vlada svijetom kada je građevinarstvo u pitanju. Doslovno, u roku od nekoliko mjeseci, kineski radnici i inženjeri mogu podignuti nebodere i promijeniti izgled čak i sela. To je zato što Kina ulaže milijarde dolara u svoj razvojni program i ima kapacitet prijeći sve granice.

See also  Pijemont: Tajne talijanskih Alpa