Skip to content

HRABRO DO KRAJA

Ako nemaš pravo pregledati VAR (nego za traženje prava dobiješ 4 žuta kartona), a VAR je legitimno sredstvo provjere svih akcija na terenu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Dohi (a koji se do utakmice Hrvatska – Argentina koristio i u efemernim situacijama), onda po svim tzv. pozitivnim zakonima, takav konačni rezultat utakmice je nelegitiman, i na svakom građanskom sudu bio bi takvim i proglašen

Tomislav Marijan Bilosnić

Ne i na Svjetskom nogometnom prvenstvu, što već gledamo godinama, u slučaju više nogometnih momčadi (čini mi se u slučaju zemalja s neznatnom ekonomskom moći).
Sudac ne sudi očiti korner (niti traži VAR provjeru, koja se i ne javlja), krivo dosuđuju nepostojeći jedanaesterac (opet bez VAR provjere, koja se jedino nije javila na utakmici Hrvatska-Argentina).

Ne izričem nikakav sud, samo se pitam zašto naši igrači, stručni stožer, HNS, mediji i javnost ne kažu jasno i glasno: “Gospodo, koja zagovarate ljepotu igre, sve to gledate i prihvaćate šutke, jer bi poslije ovakvih grešaka suca (koje apsolutno dovode do režiranja rezultata ili bar izravnog utjecaja na rezultat), trebalo utakmicu prekinuti, i tako bi bilo 3: 0 u korist momčadi kojoj je pružena lažna pogodnost!”

I za spomen: utakmicu Hrvatska – Argentina sudio je talijanski sudac Daniele Orsato (47), kojemu je ovo prvo Svjetsko prvenstvo u ulozi glavnog suca. Talijanu su pomagali sunarodnjaci Ciro Carbone i Alessandro Giallatini, dok je Mohammed Abdulla Mohammed četvrti sudac. VAR sudac bio je Talijan Massimiliano Irrati, asistent na VAR-u je Talijan Paolo Valeri, dok će VAR zaleđe kontrolirala Amerikanka Kathryn Nesbitt.

Hrabro do kraja.

mala retrospektiva
KOŠARKA: ŠVEDSKA – HRVATSKA 98:105 (21:14, 20:12, 18:24, 20:29, 9:9, 10:17)
Hrvatska košarkaška reprezentacija je nakon velike drame u 4. kvalifikacijskoj ...01st Mar 2022
POZNATI PROTIVNICI DINAMA U LIGI PRVAKA
Ždrijeb skupina UEFA Lige prvaka održan je u četvrtak poslijepodne u Istanbulu ...27th Aug 2022