Skip to content

Al Capone – misli najvećeg gangstera 20. stoljeća

Al Capone je najpoznatiji američki gangster, glava mafijaške obitelji iz Chicaga. Ovaj video donosi njegove jezive citate i misli o društvu, životu i ljudima. Otkrijte tajne mračnog uma!

Alphonse Gabriel Capone (Al Capone) bio je američki mafijaš i kriminalac, koji je ušao u povijest kao jedna od najpoznatijih figura popularne kulture 20. stoljeća. Rođen je u Brooklynu u New Yorku 1899. godine i brzo se počeo penjati na kriminalnoj ljestvici, prvo u New Yorku, a zatim u Chicagu.

Al Capone je u javnosti njegovao imidž šarmantnog dobročinitelja, ali i opasnog i okrutnog čovjeka. Ova kombinacija stilova osigurala mu je veliku popularnost i ozloglašenost u javnosti.

Capone je, osim što je bio vođa mafije u Chicagu, bio i najveći švercer alkohola za vrijeme prohibicije u američkom društvu 1920.-31. Nakon povlačenja Johnnyja Torrija, u čijoj je bandi Capone bio od prvih dana – uzdiže se u kriminalnoj strukturi i postaje “šef svih šefova” 1925. godine.

Capone se nemilosrdno obračunavao s protivnicima; a najpoznatije ubojstvo koje je organizirao bio je zloglasni masakr na Valentinovo 14. veljače 1929. No, Al Capone je dugo uspijevao izbjegavati sudsku kaznu koristeći se raznim metodama, najčešće zbog nedostatka dokaza. Konačno je 1931. osuđen na 10 godina zatvora zbog utaje poreza.

Citati i misli Al Caponea mračna su poslastica za sve ljubitelje povijesti mafije, gangstera i kriminalnog podzemlja.

Optimized by Optimole