Skip to content

Agatha Christie – duhovite mudrosti slavne krimi književnice

Agatha Christie najpopularnija je svjetska autorica detektivskih romana. Ovaj video vam donosi njezine briljantne i duhovite citate i izreke. Beskrajna mudrost!

Agatha Christie, rođena u Torquayu (Engleska) 1890. godine, jedna je od najpoznatijih spisateljica krimića. Napisala je 75 detektivskih romana, a velik broj njih je ekraniziran. Genijalne priče i psihološki napeti zapleti, kao i dosad neviđena sposobnost pisanja u kriminalističkom žanru, neke su od najvažnijih značajki njezina stvaralaštva.

Autorica je svjetski poznatih detektivskih likova poput Jane Marple i Herculea Poirota. Osim krimića, pisala je i drame (Mišolovka, 1952).

Neka od njezinih najvažnijih djela su:

  • Ubojstvo u Orient Expressu
  • Ubojstvo Rogera Ackroyda
  • Tajni protivnik
  • Smrt na Nilu
  • Ubojstvo u župnom dvoru
  • Svjedok optužbe
  • …i mnogi, mnogi drugi.

Agatha Christie vješto je dočarala društvene krugove u kojima se i sama kretala i koje je jako dobro poznavala. Zločini iz njezinih romana obično su se događali u malim, dobro zaokruženim sredinama, u kojima kroz detektivske istrage na vidjelo izlaze mnoge tajne i skriveni interesi, a osumnjičenici postaju gotovo svi. U rješavanju zločina detektivi Agathe Christie koriste se pomnim promatranjem, logikom i poznavanjem ljudske psihologije.

Citati Agathe Christie bit će prava poslastica za sve ljubitelje kriminalističkih romana i neodoljive književnosti.

I danas su njezine izreke, misli i poslovice neiscrpan gejzir mudrosti, a ovaj video vam donosi najsjajnije bisere uma: Agatha Christie | Agatha Christie: misli, citati, izreke i mudrosti!

Ako ste ljubitelj kratkih, ali domišljatih citata, stihova i izreka poznatih svjetskih i domaćih umova, onda je ovo idealan video za vas.

Psihoanalitički citati, mudrosti i izreke, predstavljene u kratkom i prilagođenom obliku, poslastica su za sve ljubitelje psihoanalize, psihologije te pisane i izgovorene riječi.

Uživajte u sadržaju kanala Great Mind i hvala na gledanju: